Zvezda 50, Ivanić 50Utakmica protiv Čukaričkog u okviru trećeg kola plej-ofa Superlige koju smo rešili u našu korist rezultatom 1:0, je bila 50. u sezoni za Crvenu zvezdu, a jedini fudbaler našeg tima koji se u doslovno svakoj našao na terenu je Mirko Ivanić!

Nezamenjiv je Mirko Ivanić ove sezone za Dejana Stankovića. I to nije samo u teoriji kako bi se naglasila važnost veznog fudbalera iz Bačkog Jarka, već i u praksi jer se Ivanić u svakom meču ove sezone našao na terenu. I ne samo to, čak 49 utakmica je počeo, a jedini put kada je ove sezone ušao sa klupe bilo je u meču protiv kruševačkog Napretka još u četvrtom kolu Superlige, kada je zamenio Nikolića u 61. minutu. U svim drugim slučajevima, bez obzira na to da li je u pitanju Evropa, Superliga ili Kup – Stanković nije imao dilemu oko toga ko će da počne iza napdača ili eventualno na levom boku, s obzirom na to da se najbolji sportista SD Crvena zvezda za 2021. godinu, pokazao kao apsolutno nezamenjivi šraf u mašineriji koja se sve više približava petoj uzastopnoj tituli. Čak 27 puta je na terenu proveo svih 90 minuta.

Povezana vest:  Junajted će zabraniti huliganima ulaz na stadion

Ivanić je već stigao da odigra više utakmica nego prethodne sezone kada se na terenu našao 48 puta, mada je i tada bio u samom vrhu, s obzirom na meč manje od Gajića i Nikolića. Sada, prevazišao je prošlosezonski učinak svih, a pred Crvenoj zvezdom je još pet sigurnih utakmica i potencijalna šesta, ukoliko se plasiramo u finale Kupa Srbije. Takođe, postigao je 21 gol, što je za pogodak više u odnosu na prošlu sezonu, a nedavno protiv TSC-a je upisao u prvi het-trik u karijeri. Interesantno je da je u avgustu 2021. godine dobio dres 100, a da će do kraja takmičarske godine da mu se uruči i dres 150, ukoliko nastavi u ovom ritmu, što je nesvakidašnji slučaj da neko dostigne u jednoj sezonu. Od toga ga dele još tri meča, jer je trenutno na 147.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP, Srbija remijem počela kvalifikacije

Nema dileme da Ivanić igra jednu od najboljih sezona u karijeri!

Tekst i foto: FK Crvena zvezda