nikola_zigic_birmingham

Arsenal pobedio Vulvse, gol Žigića za pobedu Birmingema

 

Fudbaleri Arsenala pobedili su Vulverhempton sa 2:0, u utakmici 27. kola Premijer lige i smanjili zaostatak za vodećim Mančester junajtedom na četiri boda, dok je pobedu Birmingemu nad Stoukom doneo reprezentativac Srbije Nikola Žigić u poslednjem minutu meča.

Dvostruki strelac za pobedu Arsenala bio je Robin van Persi koji je mrežu pogodio u 16. i 56. minutu. Prvi gol Holanđanin je postigao na asistenciju Seska Fabregasa, a drugi posle dodavanja Tea Volkota.

U timu Vulverhemptona srpski reprezentativac Nenad Milijaš igrao je do 63. minuta.

Arsenal sada ima 53 boda, četiri manje od vodećeg Mančester junajteda, koji je ranije danas pobedio gradskog rivala Siti sa 2:1. Vulvsi su pretrpeli 16. poraz i nalaze se na poslednjem mestu sa 24 boda.

Povezana vest:  Mesi: Ostajem u Barseloni, konačno sam srećan

Birmingem je na svom terenu pobedio Stouk sa 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Nikola Žigić u 90. minutu.

Ekipa Aleksa Mekliša se šestom pobedom sa 30 bodova popela sa 16. Na 14. mesto, dok je Stouk ostao deveti sa tri boda više.

Fudbaleri Totenhema pobedili su na gostovanju Sanderlend sa 2:1 i popeli se na četvrto mesto ispred Čelsija.

Povezana vest:  Drente: Mesi me vređao na rasnoj osnovi

Domaći su poveli golom Asamoe Gijana u 11. minutu, ali je Totenhem preko Majkla Dosona u 44. i Nike Kranjčara u 57. minutu uspeo da preokrene i ostvari 13. pobedu u Premijer ligi.

Totenhem je sada četvrti sa 47 bodova i ima dva manje od trećeplasiranog Mančester sitija, ali i utakmicu manje. Sanderlend je ostao na sedmom mestu sa 37 bodova.

Četiri utakmice završene su nerešenim rezultatom. Liverpul je na svom terenu odigrao 1:1 sa Viganom i tako prekinuo niz od četiri uzastopne pobede.

Gol za „crvene“ postigao je Raul Meireleš u 24. minutu, i to je bio njegov četvrti gol na poslednjih pet utakmica, a bod Viganu doneo je Stiv Gouri u 65. minutu. Liverpul je ostao na šestom mestu sa 39 bodova, dok je Vigan sa 27 bodova i dalje u zoni ispadanja.

Povezana vest:  Zvezda pobedila Jagodinu i zadržala prvo mesto

Belkpul i Aston Vila odigrali su 1:1, dok je bez golova bilo na utakmici Blekburna i Njukasla.

Vest Bromvič i Vest Hem odigrali su 3:3. „Čekićari“ su se ovim bodom sa poslednjeg popeli na pretposlednje mesto sa 25 bodova, a Vest Bromvič je sa dva boda više na 17. mestu.

Sutra igraju Bolton i Everton. U ponedeljak, u londonskom derbiju sastaju se Fulam i Čelsi.