milos_krasic_2

Juventusu pripao najveći italijanski derbi

 

Fudbaleri Juventusa savladali su večeras u Torinu u najvećem italijanskom derbiju ekipu Intera sa 1:0 u 25. kolu Serije A. Juventus je iskoristio prvu i jedinu pravu priliku u prvom delu utakmice i došao do vođstva.

Akciju u 30. minutu započeo je Miloš Krasić na desnom krilu, dodao do Frederika Sorensena, koji je centrirao, a loptu je glavom u mrežu poslao Alesandro Matri. „Nero-azuri“ su krenuli agresivnije u drugom poluvremenu, a u 50. minutu Đanluiđi Bufon je odbranio udarac glavom Đampaola Pacinija.

Povezana vest:  Murinjo: Potpisaću novi ugovor sa Realom

Matri je u 52. minutu mogao da postigne i drugi pogodak, ali je glavom sa 10-ak metara, posle centaršuta Krasića, šutirao pored desne stative. U 68. minutu pokušao je i Vesli Snejder, ali su njegov udarac sa ivice kaznenog prostora izblokirali odbrambeni fudbaleri Juventusa.

U završnici utakmice Inter je pojačao pritisak i u potpunosti preuzeo terensku inicijativu. Najbolju priliku za izjednačenje Inter je propustio u 89. minutu, kada je Samjuel Eto, neometan, sa pet metara umesto prazan gol, pogodio u prečku.

Povezana vest:  Turkish Airlines je zvanični sponzor UEFA Lige šampiona

Kapiten reprezentacije Srbije i član Intera Dejan Stanković nije igrao zbog povrede.