arsene-wenger

LIGA ŠAMPIONA

Arsenal ne želi da se brani u meču sa Barselonom

 

Fudbaleri Arsenala planiraju da ostanu verni svojoj napadačkoj filozofiji u sutrašnjem meču sa Barselonom u Ligi šampiona, iako ih je katalonski klub prošle godine nadigrao. Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da njegov tim ne želi da da se brani na stadionu „Emirati“, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

-Ako uspemo da stvorimo pritisak, napravićemo svoje šanse – rekao je Venger i dodao da će „možda morati da promeni taktiku za revanš gde je Lionel Mesi postigao sva četiri gola, kada je ekipa prošle godine izgubila u četvrtfinalu sa 1:4.

Povezana vest:  Vojvodina protivnik Zvezde u finalu Kupa Srbije

Arsenal se nada da će iskoristiti slabosti u odbrani Barselone koja je poslednju utakmicu u domaćem šampionatu odigrala nerešeno 1:1 protiv Sportinga. Problem je kako zaustaviti Mesija, koji je postigao ove sezone 40 golova u svim takmičenjima, od kojih 24 u španskoj ligi.

Fudbaler Arsenala Abu Dijabi smatra da njegovi saigrači ne treba da budu opčinjeni Mesijem, koji je osvojio dve FIFA nagrade za najboljeg igrač godine.

Povezana vest:  Ronaldo podržao Murinja: Ponovo bih radio sa njim

-Mi treba da se koncentrišeno na način na koji se brane, a ne na jednog čoveka. Znamo da je Mesi sjajan individualac, ali ukoliko zajedno odigramo dobro otežaćemo mu posao. To je najbolji način da ga kontrolišemo – rekao je Dijabi.

Poslednji put kada je Barselona igrala na stadionu „Emirati“ pokazala je sjajnu igru u napadu, a utakmica je zavešena 2:2.

Od Arsenala se očekuje više ovog puta, pošto će biti pojačana sa Robinom van Persijem koji je prošle godine propustio mečeve zbog povrede i imaće bolji vezni red gde će Džek Vilšer pomagati Sesku Fabregasu.

Povezana vest:  Navijači Palmeirasa napali fudbalera tog kluba

Barselonin igrač Pedro Rodrigez rekao je da njegov tim „ništa ne uzima zdravo za gotovo“.

-Oni imaju sjajan tim, sa odličnim fudbalerima, naročito u napadu – rekao je Rodrigez i dodao da će Fabregas i Van Persi ekipu učiniti mnogo opasnijom.

Utakmica između Arsenala i Barselone igraće se u 20.45.