Raul_Schalke_1

LIGA ŠAMPIONA

Valensija i Šalke igrali bez pobednika u prvom meču

 

Fudbaleri Šalkea zadovoljni se vraćaju kući iz Španije, pošto su večeras igrali 1:1 sa Valensijom, u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Važan gol u gostima za nemački tim režirali su upravo Španci, Hose Hurado i Raul Blanko.

U 63. minutu Hurado je prošao po levoj strani i uputio centaršut po zemlji. Raul se dobrim prijemom oslobodio kapitena Valensije Davida Navara, a onda preciznim udarcem u suprotan ugao savladao Vinsenta Geitu.

Povezana vest:  Goran Karić: Napredak je potencijalni Liverpul sa Balkana

Gosti su do tog trenutka bili u podređenom položaju, pošto je Valensija vodila od 17. minuta, pogotkom Roberta Soldada na asistenciju Francuza Džeremija Mateua. Prvo poluvreme obeležila je bolja igra Valensije, koja je posle vodećeg gola stvorila još nekoliko prilika u šesnaestercu gostiju.

U 34. minutu Aric Aduriz snažno je šutirao iskosa sa desne strane, ali je zatresao samo spoljni deo mreže. Već u sledećem napadu zapretio je Tino Kosta, a dobrom intervencijom istakao se golman nemačkog tima Manuel Nojer.

Povezana vest:  Redknap favorit za mesto engleskog selektora

Najbolju šansu za izjednačenje u prvom poluvremenu imao je Per Klate. Njegov udarac glavom u 26. minutu, uz pomoć prečke, golman Vinsent Geita skrenuo je u korner. Drugo poluvreme počelo je šansama za domaći tim. Pokušaji Tina Koste i Evera Banete, međutim, nisu našli put do protivničke

mreže.

Na suprotnoj strani uzvratio je Raul u 49. minutu, ali je šut iskusnog napadača Geita uspeo da odbrani.

Povezana vest:  Hidink: Ako izgubimo od Letonije, razmisliću o svemu

Odličnu priliku da povećaju prednosti igrači Valensije nisu iskoristili u 53. minutu. Lepu akciju u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača nije realizovao Aduriz, koji je šutirao isuviše slabo da bi savladao Nojera.

Posle izjednačenja, gosti iz Gelzerkinhena nisu previše rizikovali. Raul je zapretio još nekoliko puta, ali je akcenat u igri nemačkog tima bio na odbrani gola. U poslednjim trenucima utakmice zbog drugog žutog kartona isključen je Lukas Šmic, igrač Šalkea.