tomislav_karadzic_kzn_hajat

Divac i Karadžić izgladili nesporazume

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac i prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić složili su se nakon današnjeg sastanka da su uspeli da izglade nesporazume koji su ih opterećivali u prethodnom periodu.

-Pričali smo otvoreno o onome što nas je ranije dovelo do nesporazuma. Zahvalan sam čelnicima Saveza na spremnosti za razgovor – istakao je Divac posle završetka sastanka u sedištu FSS.

On je poručio da OKS kao „krovna organizacija našeg sporta mora da ima veoma dobru saradnju sa ovako brojnim Savezom“ i dodao da je dobar deo današnjeg razgovora bio posvećen razvitku odnosa dve institucije u budućnosti.

Povezana vest:  Suares: Odbacio sam sve druge ponude

-Karadžić i rukovodstvo Saveza su nas upoznali sa izgradnjom ‘Kuće fudbala’ u Staroj Pazovi. Smatramo da bi taj objekat mogli da koriste i naši olimpijci – rekao je Divac.

Na zahtev novinara da prokomentariše prethodnu izjavu o Karadžićevoj smeni, Divac je ocenio da je „nepotrebno govoriti o tome nakon današnjeg sastanka“.

Prvi čovek srpskog fudbala tvrdi da je sa Divcem i njegovim najbližim saradnicima vodio „izuzetno kvalitetan razgovor“ i najavio još jedan sastanak u Staroj Pazovi krajem marta.

Povezana vest:  Galijani žali zbog prodaje Ševčenka

-Planiramo da tom sastanku prisustvuje širi krug ljudi nego što je to bio slučaj danas – napomenuo je Karadžić, dodavši da se dve strane „nisu previše bavile dešavannjima iz prošlosti“.

Za njega je najvažnije da je „dogovorena intenzivna saradnja u budućnosti“ i da su čelnici OKS i FSS jedni drugima priznali da su u prethodnom periodu obe organizacije „uradile puno toga dobrog“.

Povezana vest:  Totenhem rivale u LŠ čeka na Vembliju

Razlog nezastupljenosti predstavnika FSS u procesu odlučivanja OKS Divac i Karadžić pronašli su u „zastarelom i retrogradnom“ Statutu OKS, ali promenu tog akta nisu istakli kao prioritet u narednom periodu.

U delegaciji OKS, osim Divca, bili su potpredsednici Žarko Paspalj i Ivan Todorov, a sastanku je prisustvovao i generalni sekretar FSS Zoran Laković.