jose-mourinho_real

Žoze Murinjo: Ne zanimaju me brojke, zanima me Lion!

 

U subotu su, u utakmici 24. kola španske Primere, fudbaleri Reala u Madridu pobedili Levante sa 2:0 i tako privremeno smanjili zaostatak za vodećom Barselonom na samo dva boda.

Isto tako, tim uspehom je trener Reala Žoze Murinjo došao do novog velikog ličnog uspeha. Naime, ovom pobedom proslavio je devet godina od poslednjeg ligaškog poraza na domaćem terenu. Uspelo mu je to trenirajući Porto, Čelzi, Inter a sada i Real, a poslednji put je kao domaćin poražen 23. februara 2002. godine kada je njegov Porto pao protiv Beira Mara u portugalskoj Sabres ligi.

Povezana vest:  Pele savetovao Gansa da ne ide u Milan

Od tog poraza do danas je upisao 123 pobede i 25 remija.

-Uopšte me ne zanimaju brojke, zanima me samo ono što nam sledi, a sledi nam utakmica sa Lionom u Ligi šampiona – rekao je Murinjo na pitanje što misli o svojim uspesima.

-Od trenutka kada smo na žrebu Lige šampiona dobili Lion mi se pripremamo za tu utakmicu. Okrenuli smo stotine kombinacija kako igrati protiv njih. Želim da na Gerlandu naredne nedelje budemo najbolji ove sezone. Te dve utakmice su jedan veliki deo naše istine – rekao je Murinjo i završio izlaganje:

Povezana vest:  Magat kaznio napadače sa po 10.000 evra

-Prvenstvo odrađujemo jednako intezivno i žestoko. Lov na Barselonu i dalje traje, a dok god traje mi moramo biti na sopstvenom maksimumu.