alesandre_pato_milan

Pobeda Milana, neverovatan preokret Đenove protiv Rome

Fudbaleri Đenove napravili su danas redak podvig, pošto su u 26. kolu prvenstva Italije na svom terenu pobedili Romu sa 4:3, iako su gubili sa 3:0.

Roma je povela već u 6. minutu golom Filipa Meksesa, a prednost je duplirao Nikolas Burdišo u 16. minutu.

Kada je u 51. minutu kapiten Frančesko Toti pogodio mrežu, činilo se da će „vučica“ prekinuti niz od tri uzastopna poraza.

Povezana vest:  Eto i definitivno u Anžiju, Rusi i Inter se dogovorili

Ipak, već u sledećem minutu Rodrigo Palasio postigao je prvi pogodak za Đenovu. Alberto Paloski je u 68. minutu smanjio na 2:3 i najavio uzbudljivu završnicu meča.

Đenova je Palasiovim drugim golom na utakmici, u 74. minutu, stigla do izjednačenja, a veliki preokret za pobedu zaokružio je još jedan dvostruki strelac, Paloski u 86. minutu.

U senci ovakve utakmice ostala je pobeda lidera prvenstva Milana, koji je u Veroni savladao Kjevo sa 2:1.

Povezana vest:  Siti ne posustaje, Čelsi sve lošiji

Gosti su poveli preko Robinja u 25. minutu, a izjednačio je Želson Fernandeš u 61. minutu. Pobedonosni gol za goste dao je Alesandre Pato u 82. minutu, a dva minuta kasnije Kjevo je ostao bez isključenog Boštjana Cesara.

Fudbaleri Lacija savladali su na svom terenu poslednjeplasirani Bari sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Ernaneš u šestom minutu.

Povezana vest:  Iguain: Nisam razmišljao o odlasku iz Napolija

Fiorentina je na svom stadionu odigrala bez golova protiv Sampdorije, istim rezultatom završena je i utakmica Udine-Breša, dok su Parma i Čezena takođe odigrale, ali 2:2.