roma_slavlje

Vinćenco Montela: Slušaću svakoga, ali sam odlučivati!

 

Početkom ove nedelje se dogodila toliko spominjanja promena na klupi ekipe Rome. Klaudio Ranieri je otišao, uprkos najavama da se neće povući, a njegov naslednik je Vinćenco Montela. Popularni „L’Aeroplanino“, jer je pogotke slavio uz raširene ruke poput leta aviona, u specifičnom momentu je preuzeo klub u kojem je igrao od 1999. do 2009. godine, a dugo vremena je bio u nerazdvojnom napadačkom tandemu zajedno sa Frančeskom Totijem, koji je i danas kapitan tima.

Povezana vest:  Pantelić: Za svoju zemlju i fudbal spreman sam i život da dam

Naime, Roma gubi korak sa klubovima koji se u Seriji A bore za pozicije koje vode iduće sezone u Ligu šampiona, dok su prošle nedelje u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona poraženi od ukrajinskog Šahtjora na svom terenu sa 3:2.

Imala je Roma mnogo kikseva u poslednje vreme, pa su tako gubili utakmice protiv direktnih protivnika za vrh tabele (Inter 3:5 i Napoli 0:2), a za vikend su svojim navijačima priredili nove šokove. Vodili su na gostovanju kod Đenove sa 3:0, ali su izgubili utakmicu sa 4:3. Sada će Montela pokušati da zaustavi strmoglavi pad.

Povezana vest:  Lazović: Spreman sam da oprostim deo duga

-Saslušaću svakoga, ali odluka je na kraju samo moja. Spreman sam da preuzmem svu odgovornost za igru i rezultate, ali isto znam da sam dorastao takvom poslu – rekao je Montela, koji je zadnjih godina radio kao trener podmlatka u Romi i dodao:

-Svi zajedno moramo da verujemo u preokret i bolje sutra.