mario-gomez

LIGA ŠAMPIONA

Bajern ostvario veliku pobedu u Milanu

 

Fudbaleri Bajerna savladali su večeras u Milanu aktuelnog prvaka Evrope, Inter sa 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Jedini pogodak na utakmici postigao je Mario Gomez u 90. minutu.

Kapiten reprezentacije Srbije i član Intera Dejan Stanković odigrao je dobro celu utakmicu. Prvu veliku priliku u Milanu propustio je domaći tim u 22. minutu, kada je golman Bajerna Tomas Kraft blokirao udarac Estebana Kambijasa sa nekoliko metara.

Povezana vest:  Fenerbahče izbačen iz evropskih takmičenja

Bajern je odgovorio dva minuta kasnije preko Franka Riberija čiji je šut glavom pogodio prečku gola domaće ekipe. Kraft se istakao i u 34. minutu kada je zaustavio pokušaj Samjuela Etoa, a u sudijskoj nadoknadi vremena desni bek Intera, Maikon, šutirao je pored gola sa 10 metara.

Nemačka ekipa je odličnu šansu imala u 53. minutu, kada je raspoloženi Arjen Roben pogodio stativu, a četiri minuta kasnije na drugoj strani ponovo Kambijaso nije uspeo da gurne loptu u mrežu pored već savladanog Krafta.

Povezana vest:  Kudićini produžio ugovor sa Totenhemom na godinu dana

Odličnu partiju čuvar mreže Bajerna potvrdio je i u 80. minutu, pošto je opet zaustavio udarac Etoa. Posle kornera u 85. minutu Kraft je u poslednjem trenutku „ukrotio“ i šut štopera Lusija.

Silni promašaji Interu su se vratili kao „bumerang“ u 89. minutu, kada je Roben snažno šutirao sa 25 metara, Žulio Sezar je kratko odbio loptu a Mario Gomez natrčao i postigao pobedonosni gol. Večerašnja pobeda bila je Bajernu treća uzastopna protiv Intera na stadionu Đuzepe Meaca.

Povezana vest:  Nikolić: Ništa još nije gotovo

Revanš utakmica igra se 15. marta na Alijanc areni u Minhenu.