michael_platini

Platini: Ako ne zaustavite huligane sledi isključenje

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini poručio je danas predsedniku Srbije Borisu Tadiću da će srpski klubovi i nacionalni tim biti isključeni iz svih evropskih takmičenja ako se nastavi nasilničko i kriminalno ponašanje huligana iz Srbije.

Tadić je u Beogradu na sastanku sa Platinijem rekao da je Srbija u potpunosti opredeljena da se obračuna sa huliganima i da neće dozvoliti da se ponove nemili događaji iz Italije, kao ni da srpska reprezentacija ili sportski klubovi budu kažnjeni ili udaljeni sa evropskih i svetskih takmičenja, saopštila je Pres služba predsednika države.

Povezana vest:  Zaneti: Povlačim se sa terena, radujem se ulozi direktora

-Mišel Platini je predsedniku Srbije preneo stav Evropske fudbalske  unije (UEFA) da će u slučaju nastavljanja nasilničkog i kriminalnog ponašanja huligana, srpski klubovi i nacionalni tim biti isključeni iz svih evropskih takmičenja – piše u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i direktor Bezbednosno informativne agencije Saša Vukadinović i generalni sekretar UEFA Đani Infantino. Sastanak je održan na zahtev Platinija.

Tadić je rekao da je Srbija svesna da ima problem sa huliganima i da je spremna da se „definitivno obračuna sa njima“.

-Mi u Srbiji imamo problem sa huliganima, svesni smo toga i spremni smo na definitivni obračun sa njima. Sa Evropskom fudbalskom unijom ćemo raditi da se nemili događaji iz Đenove nikada ne ponove. To je bila i sramota za našu zemlju – rekao je Tadić govoreći o nasilnom ponašanju huligana iz Srbije na utakmici reprezentacija Srbije i Italije u Đenovi.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Atletiko i Arsenal u osmini finala,Liverpul prokockao pobedu

Tadić je rekao i da se mora napraviti razlika između huligana koji su, kako je naveo, u manjini i navijača koji su velika većina u Srbiji.

-Mi smo nacija koja će dokazati da zna da sportski bodri svoju reprezentaciju i svoje klubove gde god oni igraju – rekao je predsednik Srbije.

Tadić je naglasio da su huligani bezbednosni problem i da Srbija mora zaustaviti nasilje u fudbalu, koje sa sportom nema nikakve veze, već se radi o formi kriminala koja se mora neprekidno suzbijati.

Povezana vest:  Milan nudi Inzagiju mesto trenera, njemu se još igra fudbal

-Na taj način stadioni će ponovo postati sigurna mesta, gde roditelji mogu dovoditi svoju decu, buduće sportiste. Tako ćemo svi doprinositi društvu u kojem živimo, sportski mečevi će postati mesta gde se ljudi okupljaju, a ne ratna poprišta sa tragičnim ishodima – poručio je predsednik Srbije.