michael_platini

UEFA preti Srbiji i Hrvatskoj izbacivanjem

 

Predsednik Uefe Mišel Platini sastao se s hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem i uručio mu pismo u kome stoji da će Hrvatski nogometni (fudbalski) savez biti izbačen iz Uefe ako narednih godina bude registrovan ijedan ozbiljniji huliganski ispad hrvatskih navijača.

Tema sinoćnog razgovora održanog na Platinijev zahtev bila je nasilje na fudbalskim mečevima u Hrvatskoj i incidenti koje uzrokuju hrvatski navijači po Evropi.

Povezana vest:  Srpski fudbaleri protiv Rumunije, Crne Gore i Litvanije u UEFA Ligi nacija

Josipović je odgovorio Platiniju da je svestan problema s navijačima i da je Vlada Hrvatske pripremila novi zakon koji treba da reši taj problem.

On će zatražiti od nadležnih institucija da se preduzmu sve potrebne mere kako bi se suzbilo nasilje na fudbalskim stadionima u Republici Hrvatskoj, navodi se u saopštenju Josipovićevog kabineta.

Platini je imao nameru da pismo Uefa u kome su navedeni uslovi koje Hrvatska i fudbalski savez mora ispuniti uruči i premijerki Jadranki Kosor, ali zbog protesta i blokade Gornjeg grada u kome se nalazi sedište vlade nije mogao da dođe kolima. Mediji ističu da je Platini u Zagreb stigao sinoć iz Beograda gde je o istom problemu razgovarao sa srpskim predsednikom Borisom Tadićem.

Povezana vest:  Prandeli: Di Nataleu i Totiju su vrata reprezentacije otvorena