budva 2 januar 2011 044

PRIPREME CRVENE ZVEZDE 2011

Aleksandar Jevtić: Lakše je bez snega

Fudbaleri Crvene zvezde probudili su se u petak 25. februara uz malo sunca, malo vetra, po koju kap kiše u Budvi, ali bez snega. Nekoliko poziva kući, u Beograd, i saznali su da je glavni grad okovan snegom.

– Dobro je da smo ovde. Čujem da je u Beogradu skoro 30 centimetara snega. Svi volimo da smo kod kuće, ali ovo je zaista viša sila i bolje je što smo se pomerili. Imamo odlične uslove u Budvi i nadam se da će tereni u Srbiji biti spremni do 5. odnosno 6. februara – kaže Aleksandar Jevtić, Zvezdin napadač.

Povezana vest:  Liga šampiona: Biti ili ne biti za Čelsi i Arsenal

Na „meniju“ Roberta Prosinečkog je osvežavanje ekipe pa su se fudbaleri iznenadili laganijim ritmom.

– Nešto nam spremaju on i Zirojević, sigurno – smeje se Jevtić – Šalim se naravno. Šef nam je i najavio lagan ritam u poslednjoj nedelji pred start proleća. Osvežavamo se i to se vidi na ekipi. Mislim da ćemo biti mnogo bolji svih 90 minuta protiv Smedereva nego što smo bili protiv Borca.

Povezana vest:  Italijanski biznismen blokiran u kupovini Lidsa

Upravo je na meču sa Borcem Jevtić pokazao, sa dve asistencije, da se vraća u formu zbog koje su ga navijači zavoleli.

– Osećam se odlično, ali videćemo kako će da izgleda u šampionatu. Ne treba gledati učinak iz meča sa Borcem ma kakav on bio jer je borba za bodove nešto sasvim drugo.

Povezana vest:  Premijer Tusk traži dosledno najoštrije kazne za huligane

Jevtić ističe da se on, a i ostatak ekipe, ne bave prognozama i taktikom.

– Trener je tu da sastavi tim. Igraće najbolji odnosno najspremniji i oni koji su u najboljoj formi. To je jedino sigurno. Ukoliko dobijem šansu iskoristiću je maksimalno.

Jevtić ističe da se ekipa privikla na Robijev sistme rada i taktiku.

– Sve nam je jasno. Skapirali smo. Samo da počne šampionat da to pokažemo na delu. Malo smo se svi uželeli utakmica, kao i navijači.