dani alves barcelona

Alveš i Van Der Viel na meti Mančester Sitija

Britansko izdanje Goal.coma saznaje i piše da su Barselonin Brazilac Daniel Alveš i Ajaksov Gregori van der Viel na meti Mančester Sitija u sledećem, letnjem prelaznom roku.

Alveš je prvi izbor Sitijevog italijankskog menadžera Roberta Manćinija. Brazilski desni bek trenutno pregovara s Barselonom oko produženja ugovora, budući da mu aktuelni ističe 2012. godine. Ali, dosada nikakv dogovor po tom pitanju Alveš nije postigao s Barselonom.

Povezana vest:  19. KOLO JELEN SUPER LIGE, Kaluđerović doneo pobedu Radu

U Mančester Sitiju veruju da bi Alveša mogli dovesti sledećeg ljeta za 20 miliona funti. Naravno, ukoliko se on ne dogovori s katalonskim klubom oko daljnje saradnje. To je otprilike polovina iznosa na kojeg je Barselona procijenila Alveša prošlog leta.

Ukoliko, pak, Alveš ipak ostane u Barseloni, tada će se Manćini okrenuti 23-godišnjem holandskom reprezentativcu Gregoriju van der Vielu. Njega ugovor s Ajaksom veže do 2013. godine. Navodno u ugovoru stoji da može otići uz fiksnu odštetu od 17 miliona funti. Siti se o ovom igraču raspitivao već tokom zimskog prelaznog roka, u kojem je Ajaks prodao svog najboljeg napadača Luisa Suareza Liverpulu. U Ajaksu tada nisu želeli da prodaju dvojicu važnih igrača usred sezone.

Povezana vest:  Karadžić obećao pomoć fudbalskom klubu Novi Sad