Egipat u polufinalu Kupa afričkih nacija
Angola_2010_LogoFudbalska reprezentacija Egipta plasirala se u polufinale Kupa afričkih nacija pošto je večeras u Bengueli posle produžetaka pobedila Kamerun sa 3:1.
Utakmicu je obeležio kapiten Egipta Ahmed Hasan, koji je na 170. utakmici za reprezentaciju postigao tri gola, od kojih jedan autogol.
Kamerun je poveo u 26. minutu autogolom Hasana, koji je posle kornera Ahila Emane loptu sproveo u svoju mrežu. Posle 11 minuta Hasan je posle solo prodora izjednačio na 1:1.
Kamerun je nakon toga imao terensku inicijativu, ali fudbaleri četvorostrukog šampiona nisu uspeli da postignu pogodak, pre svih Samjuel Eto i Emad Moteab.
Na početku prvog produžetka, u 92. minutu, Mohamed Gedo je savladao golmana Kameruna Karlosa Kamenog, posle greške Žeremija, koji je neuspešno pokušao da vrati loptu golmanu.
Posle samo dva minuta Hasanu je pripisan i treći gol na utakmici. On je izveo slobodan udarac sa 25 metara, lopta je pogodila Kamenog ali nije prešla gol liniju, a sudija Dejmon Džerom je priznao pogodak.
Egipat, dvostruki uzastopni pobednik Kupa afričkih nacija, igrće u četvrtak od 20.30 u polufinalu protiv Alžira.
Alžir je sinoć u četvrtfinalu pobedio Obalu slonovače posle produžetaka sa 3:2.
U poslednjoj četvrtfinalnoj utakmici večeras igraju Zambija i Nigerija.
Povezana vest:  Vodovod ponovo u vrhu „Planetwin365 Zlatne lige"