Alex_Ferguson

FA tražio snimak izjave Aleksa Fergusona

 

Fudbalski savez Engleske (FA) zatražio je danas snimak izjave trenera Mančester junajteda Aleksa Fergusona posle utakmice sa Čelsijem, jer razmatra da pokrene disciplinski postupak protiv stratega kluba sa Old Traforda.

Čelsi je u utorak posle preokreta na svom stadionu pobedio Mančester junajted sa 2:1, a Ferguson je kritikovao suđenje Martina Etkinsona na toj utakmici. Fudbalski savez je tražio od televizije Mančester junajteda snimak izjave koju je Ferguson dao, ali ta televizija nije obavezna da ustupi snimak.

Povezana vest:  Zvezda lako i ubedljivo pobedila Mačvu

Čelsi je pobedio lidera prvenstva golom Frenka Lamparda iz jedanaesterca u 79. minutu, a Etkinson je dosudio najstrožu kaznu posle starta Krisa Smolinga na Jurija Žirkova. Ferguson nije mnogo pričao o penalu, već o tome što sudija nije isključio Davida Luiza posle starta nad Vejnom Runijem.

-Želimo poštenog sudiju na utakmicama, ili barem snažnog – a takav nam nije sudio. Moram da kažem, kada sam video ko će suditi utakmicu – uplašio sam se. Plašio sam se najgoreg – rekao je Ferguson za klupsku televiziju.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012, Engleska bez Lenona protiv Crne Gore

Ferguson je do sada u nekoliko navrata bio suspendovan i novčano kažnjavan zbog kritikovanja sudija. FA će sutra popodne saopštiti da li će pokrenuti postupak protiv Fergusona.