Kako to dolikuje velikim reprezentacijama, srpski fudbaleri će na Evropsko prvenstvo otputovati u najmodernijim odelima. Delegacija FSS koju su činili potpredsednik Branislav Nedimović, generalni sekretar Jovan Šurbatović i direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga, boravila je prethodnih dana u Bolonji kao gost rukovodstva istoimenog fudbalskog kluba na prvenstvenoj utakmici protiv Sasuola.

Tom prilikom, obavljeni su razgovori i dogovorena buduća saradnja sa poznatim brendom Liju Džo (Liu Jo) koji će biti zadužen za stajling Orlova na završnom turniru u Nemačkoj i tokom novog ciklusa Lige nacija koji startuje na jesen 2024. godine. Vlasnik renomirane italijanske modne kuće Marko Marki sa timom najbližih saradnika predstavio je najnovije modele iz letnje i zimske kolekcije, specijalno dizajnirane za potrebe naših igrača, članova stručnog štaba i delegacije Fudbalskog saveza Srbije.

Boravak u Italiji iskorišćen je i za razgovore sa dva poznata proizvođača sportske opreme oko potencijalne saradnje u novom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2026. godine održava u SAD, Kanadi i Meksiku.
Članovi delegacije FSS posetili su trening centar Bolonje i pored portreta Siniše Mihajlovića evocirali sećanja na legendarnog reprezentativca, trenera i selektora koji je na Renato Dal Ari ostavio neizbrisiv trag i zahvaljujući uspesima i rezultatima na klupi italijanskog kluba, 2019. godine dobio najprestižnije individualno priznanje, Zlatnu loptu FSS za najboljeg trenera naše zemlje.
Bolonja, koju je jedno vreme sa velikim uspehom vodio i sadašnji direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga (nagrada za trenera meseca u Seriji A), pruža odlične rezultate ove sezone i bori se za mesto koje vodi u Ligu šampiona.
Partnerstvo sa modnom kućom Liu Jo predstavlja spoj vrhunskog sportskog rezultata i elegantnog stila, kao i dokaz da je naša reprezentacija zahvaljujući rezultatima u poslednje tri godine stekla veliku reputaciju u evropskom i svetskom fudbalu, a FSS osigurao poverenje sponzora i poslovnih partnera.
Povezana vest:  Frank Riberi: Liga Evrope je đubre