zvezda_olimpijakos_kzn

Olimpijakos – Zvezda, 24. mart u 19,00

 

Olimpijakos i Crvena zvezda će 24. marta u 19,00 časova na stadionu „Karaiskaki“ u Atini odigrati prijateljsku utakmicu povodom početka akcije „Olimpijakos 2020“. U Medija centru stadiona FK Crvena zvezda je tim povodom održana konferencija za medije dva bratska kluba na kojoj su reč imli predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić, tehnički savetnik Olimpijakosa i direktor Omladinske škole Darko Kovačević i potpredsednik Sportskog društva Olimpijakos Nikos Karahalios.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo da pozdravim naše prijatelje, ljude koji predstavljaju klub sa kojim Crvena zvezda ima najbolje odnose. Zvezda ima mnogo prijatelja, ali ovaj odnos Crvene zvezde i Olimpijakosa je stvarno poseban. Sigurno da sportska saradnja može da donese mnogo i Olimpijakosu i Crvenoj zvezdi. Povod za današnju konferenciju je utakmica koju ćemo odigrati 24. marta u Atini, i o njoj će više pričati naši gosti, ali ja hoću da kažem da Crvena zvezda ima nameru da sa svojim prijateljima nešto slično organizuje i u Beogradu. Dogovorili smo se da ovih dana to bude Atina, pošto su i vremenski uslovi takvi, i da prva akcija u ovom smeru bude održana u Atini. Nadam se da će uživati na utakmici sa Smederevom i u našoj pobedi – rekao je predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

Povezana vest:  FK Crvena Zvezda: Unosi se zla krv među klubove

Darko Kovačević je istakao da ga za oba kluba vežu velike emocije i da se nada još čvršćim vezama Olimpijakosa i Crvene zvezde.

– Drago mi je da sam se posle dužeg vremena vratio, ja imam dve kuće, a to su Olimpijakos i Crvena zvezda. Jako mi je drago da učestvujem u ovoj humanitarnoj utakmici, i kao što je predsednik Lukić rekao, dobro se znaju odnosi Crvene zvezde i Olimpijakosa. Zna se da su to bratski klubovi i da je odnos perfektan. Očekujem da grčki navijači popune stadion, da dođu da odgledaju tu utakmicu, jer zna se da su humanitaran narod i da uvek pomažu kada imaju priliku – rekao je Kovačević.

Potpredsednik SD Olimpijakos Nikos Karahalios je iscrpno govorio o saradnji dva kluba i predstojećem meču.

– Verovatno se pitate zašto Olimpijakos i Crvena zvezda započinju akciju „Olimpijakos 2020“, ali kada smo počinjali akciju i pitali naše navijače, to ustvari nije bilo pitanje, nego se podrazumevalo. Dva kluba imaju više od jedne zajedničke stvari. Ako počnem samo od istorije, jasno je da se radi o dva kluba koji imaju veliku istoriju, i koji su najtrofejniji u svojim zemljama. Jedan deo te istorije možete da vidite i ovde, ona je oličena kroz Darka Kovačevića i Predraga Đorđevića, legendarnog kapitena Olimpijakosa koji je većinu ovih trofeja lično podigao. Nije slučajno što se radi o ta dva igrača, jer oni su igrali i za Crvenu zvezdu i za srpski nacionalni tim, što znači da su trenirani da budu pobednici. Osim ovog fudbalskog detalja, činjenica je da naši navijači nose titule najboljih. „Gate 7“ je navijačko udruženje koje je najbolje u Grčkoj i imaju isti status kao „Delije sever“ u Srbiji, najbrojniji i najorganizovaniji. Upravo je inicijativa krenula od navijača. Oni su zahtevali da prva utakmica u seriji bude protiv Crvene zvezde.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Lion juri minus iz Minhena

Karahalios je govorio i o evropskim istorijama dva kluba.

– Imamo i sličnu evropsku istoriju. Crvena zvezda je vlasnik titule evropskog šampiona, što je uspeh koji je jedinstven za prostore Balkana i za ovaj deo Evrope. Olimpijakos se trudi da se uporedi sa tim uspehom Crvene zvezde stalnim učestvovanjem u Ligi šampiona, to je naš cilj, i ispunjavamo ga iz sezone u sezonu, i nadam se da ćemo sledeće sezone zajedno učestvovati u njoj, oba naša kluba.

Potpredsednik Sportskog društva iz Atine je zatim govorio i o predstojećoj saradnji.

Povezana vest:  Lion drži korak sa Parižanima

– Razlog našeg sastanka je budućnost, pa ćemo govoriti malo više o tome. Naša zemlja, Grčka, je kao što znate u finansijskoj krizi, ali mi znamo jednu stvar, da kao što su klubovi zajedno, tako su i naše države zajedno u teškim i dobrim vremenima. Prvi od koga tražiš pomoć je tvoja porodica, zato je Olimpijakos i došao odnosno i napravio saradnju sa Crvenom zvezdom. Imamo i klubove za vaterpolo, odbojku, rvanje, boks, mačevanje, slično kao i Crvena zvezda. Oni imaju problema, oni su u teškoj situaciji i zato se trudimo da im pomognemo. Ova akcija tome i služi, da se prikupe sredstva koja će biti usmerena ka manjim klubovima Olimpijakosa. Olimpijakos želi da i dalje stvara i piše istoriju, a za to je potrebno stvarati „crvene“ šampione. Poenta i ovog viđanja i uspeha akcije leži u onome što je najjače, a to su navijači – zaključio je Karahalios.

Karte za utakmicu koštaju 10, 15 i 20 evra. Predstavnici Olimpijakosa su najavili da će organizovane grupe navijača iz Srbije dobiti još bolju cenu karata, a da će i na dan utakmice biti karata u prodaji kako bi svi navijači Crvene zvezde koji krenu ka Atini imali kartu za utakmicu.

zvezda_olimpijakos_kzn_1