arjen-robben

Hanover sve bliži Ligi šampiona, Kuzmanović za pobedu

 

Fudbaleri Hanovera savladali su danas na svom terenu Bajern iz Minhena sa 3:1 u utakmici 25. kola prvenstva Nemačke, dok je Štutgart golom Zdravka Kuzmanovića pobedio gostujući Šalke sa 1:0. Pobedom nad Bajernom ekipa Hanovera izbila je na drugo mesto na tabeli, dok je najtrofejniji nemački klub doživeo drugi uzastopni prvenstveni poraz.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Južnoafrikanci dele 132.000 dolara za svaki gol

Mohamed Abdulae je u 16. minutu doveo Hanover u vođstvo, a na 2:0 povisio je Konstantin Rauh u 51. minutu. Tračak nade gostima dao je Arjen Roben pogotkom u 55. minutu, ali je Seržo Pinto u 62. Minutu rešio sve dileme oko pobednika.

Štutgart je kod kuće protiv Šalkea došao do sedme prvenstvene pobede i povećao šanse za opstanak u Bundesligi. Gostima je u 14. minutu isključen Benedikt Hevedes zbog prekršaja u kaznenom prostoru, a siguran izvođač penala bio je srpski reprezentativac Kuzmanović.

Povezana vest:  Fatić potpisao za Vojvodinu

Važnu pobedu u borbi za opstanak zabeležila je i poslednjeplasirana Borusija iz Menhengladbaha, koja je kod kuće pobedila Hofenhajm sa 2:0. Golove su postigli Filip Dems iz penala u 65. i Igor Dekamargo u 70. minutu.

Veoma ubedljivu pobedu ostvario je Nirnberg, koji je na svom stadionu deklasirao Sankt Pauli sa 5:0. Čak četiri pogotka postigao je Kristijan Ajgler, a jednom je precizan bio i Filip Volšajd.

Povezana vest:  Morinjo još ne planira da preuzme reprezentaciju Portugala