ROBERT_PROSINECKI_PROMOCIJA (1)

Prosinečki: Nisam nezadovoljan, ali može bolje

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da nije nezadovoljan igrom svog tima u večerašnjoj pobedi protiv Smedereva od 1:0, ali je ocenio da još ima mesta za napredak.

-Smederevo je dobra i organizovana ekipa. Imali smo problem da probijemo blok koji su postavili na 30 metara od svog gola – rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare posle pobede Zvezde u prvom kolu prolećnog dela Super lige, golom Kadua Mendeša u 45. minutu iz penala.

Povezana vest:  Čeferin: SP 2026. u Evropi mogu da organizuju samo dve-tri zemlje

-Nisam nezadovoljan, ali još nismo postigli ono što želim, a to je da pas igrom dolazimo do protivničkog gola – dodao je trener Crvene zvezde.

Posed lopte u prvom poluvremenu iznosio je 83:17 odsto u korist domaćeg tima.

-Radimo na tome da duže od protivnika držimo loptu u svom posedu, ali moramo da budemo ubojitiji. Želim da napadamo preko bokova, međutim teško dolazimo do takvih akcija. Pored toga igrači moraju bolje da reaguju u situacijama jedan na jedan sa protivničkim golmanom – ocenio je Prosinečki.

Povezana vest:  Gvardiola pred suspenzijom

Prosinečki je rekao da više neće imati tremu pred utakmice, jer je debitovao u prvenstvenom meču, a istakao je i da su ga navijači Crvene zvezde još jednom impresionirali svojom podrškom klubu i brojem u kojem su došli na Marakanu.

Trener Smedereva Dragan Đorđević rekao je da je njegov tim namerno prepustio terensku inicijativu Zvezdinim igračima.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, 37. KOLO, Lil na koraka do Lige šampiona

-Dobro smo počeli meč. Svesno smo prepustili posed lopte Zvezdi, ali koštala nas je greška u finišu prvog poluvremena – ocenio je Đorđević i dodao:

-Znali smo za akciju domaćih igrača posle kornera, jer smo pratili rad Prosinečkog, međutim Živković je zakasnio da priđe Kaluđeroviću, a potom i nešto jače ušao u duel, zbog čeka je dosuđen penal.

PHOTO: ataimages.rs