Karadžić zamolio MUP za pomoć u organizaciji puta

 

tomislav_karadzicPredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić istakao je da bi Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) moralo da pomogne njegovoj organizaciji oko planiranja putovanja na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Karadžić je, kako je danas saopštio MUP, na razgovoru sa ministrom policije Ivicom Dačićem ocenio da bezbednosna pomoć Svetske fudbalske federacije (FIFA) u organizaciji putovanja za srpsku reprezentaciju i navijače nije dovoljna.

Povezana vest:  Poraz Partizana od Šahtjora za kraj priprema

Predsednik FSS je Dačića obavestio o pripremama koje se vrše za odlazak ekipe u Južnu Afriku i od Ministarstva unutrašnjih poslova zatražio procenu bezbednosne situacije.

Dačić je rekao da je MUP potpuno spreman da u skladu sa svojim ovlašćenjima i nadležnostima obezbedi odlazak reprezentacije i navijača u Južnu Afriku.

Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi igraće se od 11. juna do 11. jula, a reprezentacija Srbije će utakmice u Grupi D, u kojoj će se takmičiti i Nemačka, Australija i Gana, igrati u Pretoriji, Port Elizabetu i Nelspruitu.