LouisVanGaalNew2

Luis Van Gal: O mojoj budućnosti u Bajernu ne odlučujem ja

Treći uzastopni poraz fudbalera Bajerna sve više dovodi pod znak pitanja ostanak holandskog trenera Luisa van Gala na klupi bavarskog giganta.

Prošle sezone je Van Gal s Bajernom osvojio Bundesligu i DFB-Pokal, te je doveo ekipu do finala Lige šampiona, u kojem je bolji bio Inter s 2-0.

Upravo protiv Intera je Bajern slavio u gostima s 1-0 u prvoj utakmici osmine finala ovosezonskog izdanja Lige šampiona. Ali, nakon toga je izgubio tri utakmice u nizu; u Bundesligi od dortmundske Borusije, Šalkea u polufinalu DFB-Pokala, te u subotu od Hanovera s 3-1 u meču 25. kola nemačkog prvenstva. Prva dva poraza dogodila su se u Minhenu, a nakon trećeg uzastopnog, u gostima kod Hanovera, Bavarci su se još više udaljili od plasmana u Ligu šampiona iduće sezone. Barem direktnog, jer im sada upravo Hanover na drugom mestu beži za pet bodova. Borbu za naslov prvaka ne bi bilo pristojno ni spomenuti, budući da Borusija Dortmund na svom kontu ima 19 bodova više od Bajerna.

Povezana vest:  Murinjo: Bio nam je potreban igrač kao Fabregas

Luis van Gal je i pre meča s Hanoverom konstatovao da bi ga eventualni poraz mogao da košta posla. Nakon utakmice je na isto pitanje odgovorio.

-Nisam u poziciji da bih mogao odgovoriti na to pitanje. Uvek sam uživao podršku moje uprave. Hoće li i dalje biti tako, na njima je da odluče.

O istoj temi se oglasio i predsednik uprave Karl-Hajnc Rumenige.

Povezana vest:  Bekam glasa za ostanak Velike Britanije u Evropskoj uniji

-Ovo je najniža tačka Bajerna u ovoj sezoni. Jasno da smo svi jako razočarani. Ali, dovoljno smo dugo u ovom poslu da svi znamo kako je u ovakvim prilikama bolje prvo prespavati noć, a tek onda razmišljati o eventualnim daljnjim potezima.

Sudeći prema ovoj izjavi, Van Gal sigurno ostaje i dalje trener Bajerna. Barem do nedelje.

Povezana vest:  Mančester ubedljivo do liderske pozicije