Manje od mesec dana ostalo je do početka novog izdanja Evropskog prvenstva, na kojem će selekcija Srbije igrati nakon pune 24 godine.
Jedan od onih koje smo zapamtili tokom 1999. i 2000. godine svakako je i legendarni fudbale Zoran Bata Mirković. Pored nesumnjivih fudbalskih kvaliteta koje nekadašnji srpski fudbaler, Zoran Mirković, svakako poseduje, onaj sada već čuveni potez i crveni karton u 43. minutu utakmice protiv Hrvatske koja je donela plasman na EURO 2000 našoj zemlji, postao je zaštitni znak legendarnog Batice.
Sada, tačno 24 godine kasnije, popularni Batica je ponovo u glavnoj ulozi. Doduše, ne na terenu, već na tribinama, jer zajedno sa kompanijom Meridianbet vodi navijače na EURO 2024 u Nemačkoj!
Iz tog razloga, održano je i druženje sa igračima i medijima, pa smo tom prilikom mogli da čujemo i predviđanja popularnog Batice, kao i pohvale na račun selektora Dragana Stojkovića Piksija.
“Ne znam šta gore i teže zvuči, da li skoro 25 godina ili četvrt veka… Veliki je to period, dugo nas nije bilo. Mogli bismo nešto da napravimo ove godine”, rekao je Bata Mirković, te dodao:
“Kada bismo prošli grupu – to bi bio veliki uspeh, ali naša grupa nije nimalo naivna i laka, ali postoje i jače grupe, od te naše. Mislim da je realno da prođemo dalje svakako”, istakao je Mirković.
O Piksijevim kvalitetima je, kako kaže, suvišno pričati,
“Mi smo tada imali sreću kada smo igrali da uz sebe imamo tri vanserijska igrača, to su bili Piksi, Dejo i Peđa Mijatović, o čijim fudbalskim kvalitetima je suvišno govoriti. Što se tiče trenerskog posla, dugo je tu, već je iskusan, drugi ciklus je sa ovim momcima, dobro ih poznaje, imaju poverenja jedni u druge, tako da su sigurno svesni svojih kvaliteta i dometa”, istakao je legendarni fudbaler.
Kompletan intervju sa Baticom Mirkovićem možete pogledati na Youtube kanalu Meridian sport.
Foto: Antonio Ahel/ATA Images
Povezana vest:  Gigs imenovan za privremenog menadžera Junajteda