raul

Raul ostaje u Šalkeu najmanje do 2012. godine

 

Fudbaler Šalkea Raul Gonzales rekao je danas da će ostati u klubu do isteka ugovora i nagovestio da bi posle toga mogao da produži ugovor sa tim bundesligašem.

-Ugovor mi ističe u junu 2012. godine, želim da ostanem do kraja, a nakon toga želim da nastavim da se zabavljam u Bundes ligi – rekao je Raul nemačkim medijima.

Šalke je trenutno 10. na tabeli Bundes lige i ima 12 bodova manje od ekipa koje se bore za plasman u evropska takmičenja. Raul (33) je jedan od najboljih igrača Šalkea ove sezone, na 25 prvenstvenih utakmica postigao je 11 golova, čime je trenutno četvrti najbolji strelac Bundeslige.

Povezana vest:  Trifunović: Ništa nije izgubljeno

-Stvaramo tim, moramo da se uigramo jer je došlo mnogo mladih fudbalera. Želimo da popravimo napad sledeće sezone, ali i da poboljšamo odbranu – rekao je bivši kapiten Real Madrida.

Šalke je zahvaljujući golu Raula pobedio Bajern iz Minhena sa 1:0 I plasirao se u finale Kupa, a za trofej će se boriti sa Duizburgom.

Povezana vest:  Bajern osvojio bod u Menhengladbahu

-Bilo bi lepo kada bih u prvoj sezoni u Nemačkoj osvojio trofej… Ali, još nismo odigrali finale – rekao je on.

Šalke se ove sezone takmiči u završnici Ligi šampiona. U sredu od 20.45 će na svom terenu igrati protiv Valensije, revanš utakmicu osmine finala. U prvom meču u Španiji bilo je 1:1, a izjednačujući pogodak postigao je Raul i tako sa 71 golom postao najbolji strelac u istoriji svih evropskih takmičenja.

Povezana vest:  Ivanović: Čelsi ima neuništiv timski duh

-Bilo bi sjajno kada bismo uspeli da se plasiramo u četvrtfinale Lige šampiona – rekao je Raul, koji je trofej tog takmičenja osvajao tri puta sa Real Madridom.