BORJA CRISTIAN_01

Borha i Evandro: Biće golova!

 

Dva dana posle utakmice sa Smederevom i prve prolećne pobede Crvene zvezde, Kolumbijac Borha i Brazilac Evandro odgovarali su na pitanja medija.

Prva utakmica, osvojena tri boda, koliko je bilo teško?

– Očekivali smo da bude teško, jer smo znali da će Smederevo doći da se brani. Međutim, znali smo i šta treba da uradimo, i kako treba da igramo, da bismo pobedili. Bili smo mirni, i uspeli smo da osvojimo tri boda – rekao je Borha.

Evandro se složio sa svojim saigračem.

– Bilo je teško, ali kontrolisali smo celu utakmicu. Napravili smo neke šanse, možda je samo falilo više golova, ali siguran sam da će i golovi doći na narednim utakmicama.

Povezana vest:  Manji sukob navijača uoči derbija

Šta je falilo na ovoj utakmici, osim poseda lopte koji je bio više nego dobar, da bi pobeda bila ubedljivija i lakša?

– Smatram da je ekipa dobro radila. Ima tu nekih detalja koje moramo još da popravimo i savladamo, ali to u ovom trenutku nije toliko bitno, jer smo uspeli da ostvarimo cilj zadat pre početka meča, a to je pobeda i tri boda – jasan je Borha.

Povezana vest:  Valdez: Više nemamo pravo na kiks

– Falio je završni pas, jer je protivnik igrao zatvoreno, i nije bilo mnogo prostora. Sve ekipe će protiv nas igrati zatvoreno, i mi znamo da moramo da igramo na taj način, uz mnogo presinga i agresivno, i da samo tako možemo da beležimo dobre rezultate. Jedino sa čime nismo zadovoljni je rezultat, jer je pobeda mogla da bude i ubedljivija – rekao je Evandro.

Osvrnuli su se naši fudbaleri i na atmosferu.

– Svaki igrač voli da ima glasnu podršku. Svi volimo da igramo pred punim stadionom, i atmosfera je bila jako dobra – rekao je Borha.

Povezana vest:  FSS pomaže obnovu Kraljeva sa 500.000 dinara

– Navijači su uputili jako lepu čestitku za rođendan. Za nas igrače je ipak najvažnije da smo dobro odigrali, da smo kontrolisali utakmicu i da smo pobedili, a verujem da će navijači biti sve zadovoljniji našim partijama – smatra Evandro.

Borha i Evandro ističu da su se već navikli na vremenske prilike u Srbiji.

– Navikli smo se na hladnoću – kroz osmeh kaže Borha, dok je Evandro dodao: – Čovek se na sve navikne, pa i na temperaturu. To je naš posao, tako da nema nikakvog problema.