fk_crvena_zvezda_logo

Primedbe Crvene zvezde na predloženi zakon o sportu

 

Pravni tim Crvene zvezde saopštio je danas da je na predloženi zakon o sportu podneo 15 amandmana, koji se u najvećem broju odnose na privatizaciju klubova.

Predsednik Pravne komisije Zoran Ivošević rekao je novinarima u parlamentu da predloženi zakon ima mnogo mana i naveo da sportski klubovi nisu privredna društva nego udruženja građana i da su oni, kao pravno lice sa privatnom svojinom, već vlasnici stadiona i objekata, te upitao šta će onda biti predmet privatizacije.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, 19. KOLO, Nastavlja se trka u Super ligi, kolo puno malih derbija

Ivošević je postavio pitanje i šta će biti posle privatizacije, jer, kako je naveo, zakon predviđa da će sportski klubovi biti otvorena akcionarska društva.

On je mišljenja da zakon ne može zabraniti klubovima da budu udruženja građana.

Ivošević je rekao da država za cilj ima da delegira svoje predstavnike u klubovima sa društvenim kapitalom, od kojih će zavisiti zaključenje bilo kog ugovora, a bez njihove saglasnosti neće moći da bude donet ili promenjen statut.

Povezana vest:  Američki investitori razmatraju kupovinu Totenhema

On je rekao da se nije sreo sa predstavnicima Demokratske stranke i G17 plus, koji su „osetljivi na ova pitanja“. Republički parlament započeo je danas načelni pretres predloženog zakona o sportu.