Lopta kojom je naš nacionalni tim postigao jedini gol na prvenstvu Evrope u fudbalu iz Nemačke je stigla pravo u Progar. Nju je direktno iz Minhena vratio mladi hip hop i trep muzičar Miloš Simić, poznatiji kao Rouzi, koji je bio jedan od hiljade navijača koji su bodrili naš tim sa tribina. Zahvaljujući saradnji s brendom adidas, talentovani muzičar imao je priliku da siđe na teren i uzme loptu koja je u poslednjim sekundama izjednačila naš rezultat sa Slovenijom. S ponosom ju je doneo u Srbiju i poklonio FK Borac Progar iz Surčina, za koji je posebno vezan.

Ovaj klub, s više od sto godina tradicije, iako mali, nosi posebne uspomene za Rouzija. Kao klinac, svaki dan je jedva čekao da se okupi sa prijateljima na terenu i zamišlja sebe kako igra odlučujuće utakmice na poznatim svetskim prvenstvima.

Povezana vest:  Ibrahimović: Potrebno je vreme da se vratim u formu

Na svečanom događaju koji je priređen, mladi umetnik se vratio na teren koji je nekad bio njegovo omiljeno mesto za igru posle škole. Tom prilikom, klubu je uručio jedinstvenu fudbalsku loptu, prepoznatljivu svakom navijaču. Sada ona ponosno zauzima mesto u klupskim vitrinama, kao podsetnik na jedan značajan trenutak našeg tima tokom prvenstva. Ona će poslužiti kao inspiracija za buduće generacije mladih igrača, podsećajući ih da sanjaju velike snove, baš kao što je to Rouzi nekada radio na istom tom terenu.

“Nisam imao nikakvu dilemu kada je u pitanju poklanjanje lopte. Za mene je važno podržati mesta koja su pružila podršku nama, a Borac Progar za mene simbolizuje baš to. Njihova reakcija je bila nezaboravna nakon što sam im saopštio da ćemo im adidas i ja pokloniti ovu loptu. Veoma sam ponosan na ljude u kompaniji što su podržali ideju da to bude jedan mali, lokalni klub, jer znam koliku vrednost to ima za njih” objašnjava Rouzi.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 34. kola i tabela Premijer lige

Tokom okupljanja, mladi igrači su ga nestrpljivo zapitkivali o njegovom iskustvu i uspomenama sa utakmice, a Rouzi se rado prisetio trenutka kada je dobio poziv da bude gost, ali i boravka na samom terenu.

„Kada me je adidas pozvao da prisustvujem utakmici, oduševio sam se idejom! Muzika je moj posao i ljubav, ali fudbal je bio veliki deo mog detinjstva. Kao klinac, sanjao sam o trenucima poput ovog. Huk 75.000 navijača me je naježio. Tokom izlaska na teren gledao sam hol sa slikama igrača koji su obeležili EURO. To je nešto o čemu sam mogao samo da sanjam. I dalje ne verujući sebi gde se nalazim, morao sam da probam travu sa terena, kako bih se uverio da sam zaista tu gde jesam. Priznaću vam, ukus je bio loš, ne planiram da to ponovim, ali u tom trenutku sam to prosto morao da učinim” kroz smeh objašnjava Rouzi.

Povezana vest:  Fudbalska Srbija, Evropa i svet oprostili se od Miljana Miljanića

Osim emotivne vrednosti, ova lopta je jedinstvena i po tome što je ona prva tog tipa koju je adidas razvio za Evropsko prvenstvo, a poznata je i kao FUSSBALLIEBE, ili „ljubav prema fudbalu“. Opremljena inovativnom tehnologijom, ona ima ugrađeni senzor koji beleži čak do 500 podataka u sekundi – od putanje do tačnog vremena dodira sa igračima. Sinhronizovana sa brojnim kamerama na stadionu, omogućava precizno praćenje pozicija igrača i pomaže sudijama u donošenju važnih odluka.

Foto: adidas