ozil_napad

Horhe Valdano: Ozil će obeležiti iduću Realovu deceniju

Direktor Real Madrida Horhe Valdano osvrnuo se na nedeljnu pobedu svoje ekipe kod Rasinga u Santanderu. Kraljevski klub je slavio s 3-1 u 27. kolu Primere uz nekoliko sjajnih akcija, posebno one kod vodećeg pogotka.

S nekoliko kratkih i brzih dodavanja su Madriđani izbacili celu odbranu domaćih, a akciju su zaključili Mesut Ozil dodavanjem, odnosno Emanuel Adebajor pogotkom.

Povezana vest:  Božović: Možda i najbolja utakmica ove sezone

-U prvom poluvremenu smo zaslužili i veće vođstvo od 2-0, a u drugom smo rutinski sačuvali prednost. Ni u jednom trenutku nismo bili u pravoj opasnosti. Bila je to kompletna predstava – naglasio je Valdano, a potom se posebno osvrnuo na Ozila (22) koji je odigrao sjajnu utakmicu i bio ključna Realova figura u sredini terena.

-Ozil će obeležiti sledeću Realovu deceniju. On je igrač kakvog navijači Reala vole zbog njegovog stila i generalno smisla za igru. Uz njega se čak i suparnički igrači zabavljaju –’ pohvalio je direktor nemačkog reprezentativca.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Parovi četvrtfinala na Svetskom prvenstvu u Brazilu

S dva je gola utakmicu obeležio i francuski napadač Karim Benzema (23) koji je sve bliže nekadašnjoj formi koja ga je i dovela u Madrid iz Liona.

-Benzema je igrač izvanrednog kvaliteta, on je mladi dečko koji još uvek sazreva. Prvi je put napustio domovinu kad je dolazio u Madrid, a ne može se svako prilagoditi na novu sredinu istom brzinom. Znali smo da smo u njemu dobili velikog igrača, a on to svakim danom sve više pokazuje.

Povezana vest:  Ranieri: Nedostaje mi Murinjo!