felix-magath_schalke

LIGA ŠAMPIONA

Magat: Pozicija nam je dobra, ali i opasna

 

Trener Šalkea Feliks Magat rekao je pred sutrašnji revanš sa Valensijom da je njegov tim u dobroj, ali opasnoj poziciji za drugu utakmicu u šesnaestini finala Lige šampiona.

-U dobroj smo poziciji, ali i opasnoj. Na papiru, 1:1 deluje mnogo bolje nego što jeste. Ako pokušavate da čuvate 0:0, automatski ste pod pritiskom. Moramo sami da uradimo nešto da povedemo – rekao je Magat, a preneli su nemački elektronski mediji.

Za taj posao se svi uzdaju u Raula Gonsalesa, nekadašnjeg centarfora Real Madrida.

Povezana vest:  Grujiću odobrena radna dozvola, potpisuje za Liverpul

-Revanš će biti stvarno komplikovan. Imamo malu prednost zbog 1:1 u gostima, ali Valensija je jako opasna u gostima. Imaju brze napadače i brzi su u kontranapadima – rekao je Raul, koji je dao tri gola za Šalke u Ligi šampiona.

Raulu je ovo prva sezona u Bundesligi, pošto je svoju kompletnu prethodnu karijeru proveo u Real Madridu. Njegov saigrač iz napada Klas-Jan Huntelar nije bio toliko plodan do sada, a mogao bi da propusti i sutrašnji duel zbog povrede kolena.

Povezana vest:  29. KOLO PRIMERE, Novi trijumf Reala

Šalke više od pet decenija nije osvojio titulu u Nemačkoj, iako je prošle sezone, Magatove prve na čelu, bio vicešampion. Trener je, međutim, promenio ekipu, otpustivši mnoge veterane i dovevši nove igrače, koji se još nisu uklopili.

Raul je, međutim, ispunio sva očekivanja.

-Od početka sam se osećao uklopljeno i prihvaćeno. Nedostaje nam stabilnost u igri tokom cele sezone. Ekipa još traži pravu hemiju i fali nam samopouzdanja – rekao je Raul.

Šalke će igrati i bez suspendovanog veznog igrača Lukasa Šmica.

Povezana vest:  Inijesta: Tek ćemo da igramo najbolje što umemo

Valensija ove sezone nije izgubila na gostovanju u Ligi šampiona, a u prvenstvu Španije je pobedila u devet od poslednjih 12 utakmica.

-Ako hoćemo da izbacimo Šalke, moraćemo da popravimo neke vidove naše igre iz poslednje dve utakmice, protiv Bilbaa i Majorke. Te pobede ne kriju naše mane, i svesni smo da nam Šalke neće praštati greške – rekao je trener Valensije Unai Emeri.

U tim Valensije vratio se prvi strelac, Aric Aduriz, koji je pauzirao zbog istegnuća članka.