feliks_magat

Felks Magat: Opet smo dokazali da protiv jakih igramo bolje!

 

U utakmicama Šalkea i Valensije četvrtfinale utakmice Lige šampiona prolaz dalje izborio je nemački Bundesligaš. Posle 1:1 u Valensiji, pred svojim su navijačima u Gelsenkirhenu slavili su sa 3:1.

Utakmicu su prokomentarisali treneri.

-Nakon što je Valensija povela sa 1:0 nismo imali što da izgubimo, morali smo da izvršimo pritisak i damo gol pre nego što se ode na odmor. Džeferson Farfan je to sjajno učinio. Dramatično je bilo drugo poluvreme. Poveli smo, Valensija je silovito krenula napred, a nas je u nekoliko navrata spasio golman Manuel Neuer.

Povezana vest:  Navijači podržavaju Stanojevića,stadion zaključan

Strateg nemačkog tima je nastavio izlaganje.

-Smatram da smo zaslužili da prođemo u četvrtfinale. Ujedno smo još jednom dokazali da bolje igramo protiv jakih sastava. Ponosan sam što smo savladali jednu od najboljih španskih ekipa – izjavio je trener Šalkea Feliks Magat.

Unai Emeri, trener Valensije bio je razočaran.

-Poraz boli, za nas je ovo veče tužno. U utakmicu smo ušli sa velikim nadanjima i dobro je otvorili. Do najsitnijih detalja pripremili smo se za utakmicu protiv Šalkea, imali smo dobar stav, igrali smo svoju igru i protivniku nismo mnogo toga dopuštali. Imali smo svoje prilike nego što ih nismo znali realizovati. Manuel Neuer je bio izvrstan. U Primeri smo neke utakmice pobedili uz sreću na našoj strani, sada je nismo imali. Čestitam Šalkeu na plasmanu u četvrtfinale, ali smatram da smo ga i sami zaslužili – dao je svoje viđenje utakmice Valensijin trener Unai Emeri.

Povezana vest:  Basta: Da vratimo Lacio u Evropu