uefa_logo copy

UEFA razmatra format kvalifikacija za SP 2014. godine

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmotriće na sastanku koji će biti održan 21. i 22. marta u Parizu model kvalifikacija za šampionat sveta 2014. godine u Brazilu, saopšteno je danas na sajtu UEFA.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) prošle sedmice je odlučila da ne promeni kontinentalne „kvote“ reprezentacija za sledeći Mondijal prema kojima „Stari kontinent“ i dalje ima 13 učesnika planetarne smotre.

Povezana vest:  Ranijeri želi na klupu Njukasla

Evropa je isti broj predstavnika imala i na prethodnom šampionatu 2010. godine u Južnoj Africi, a pre pet godina jednu reprezentataciju više s obzirom da se Nemačka automatski kvalifikovala kao organizator.

U evropskoj zoni kvalifkacija za prvenstvo sveta u Brazilu učestvovaće 53 državna tima, a UEFA još nije odlučila u koliko će ih grupa rasporediti.

Ukoliko se primeni model od pre četiri godine, formiraće se devet grupa, a na Mondijal će se direktno plasirati pobednici grupa i najbolji drugoplasirani tim. Ostale selekcije koje zauzmu druga mesta u svojim grupama igraće u baražu nakon koje će se još četiri ekipe plasirati na Svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  Manćini se nada ostanku Tevesa