karim_benzema

Dva gola Benzeme za pobedu Reala

Fudbaleri Real Madrida rutinski su kao domaćini pobedili tim Erkulesa s 2-0 u susretu 28. kola u španskoj ligi.

Bez povređenog Kristijana Ronalda trijumfirao je “kraljevski klub“ bez problema protiv Erkulesa, koji na tabeli zauzima pretposlednje, 19. mesto.

Oba pogotka za tim Žozea Murinja postigao je francuski napadač Karim Benzema. U 24. minuti je glavni deo posao obavio Alvaro Arbeloa, koji je s desne strane fino gurnuo loptu prema Benzemi kojem nije bilo teško iz blizine poentirati za vođstvo domaćina.

Povezana vest:  Real definitivno bez Benzeme protiv Atletika

U 56. minutu, Benzema je lepo prošao po levoj strani, a onda vrlo precizno naciljao desnom nogom u suprotni ugao gostujućeg golmana.

Benzema sada na svom kontu ima devet pogodaka ove sezone. Zanimljivo da je u prvih 25 kola postigao samo tri gola, a onda je u zadnje tri runde redovno bio dvostruki strelac.

Dvostruki strelac u subotu bio je i argentinski napadač madridskog Atletika Serđio Aguero (ukupno 11 golova ove sezone u Primeri), ali, ni njegovi pogoci nisu pomogli Madriđanima da se domognu pobede na gostovanju kod Almerije, završilo je 2-2. Atletiko je dva puta vodio, ali je umesto tri boda osvojio samo jedan, čime je umanjio izglede za izlazak na evropsku scenu sledeće sezone. Trenutno je sedmi s 39 bodova.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati devetog kola Bundeslige i tabela

Primera, 28. kolo:

Real Madrid – Hercules 2-0 (Benzema 24, 56)

Almeria – Atletico Madrid 2-2 (Crusat 49, Goitom 77 / Agüero 39, 61)

Zaragoza – Valencia (22.00)

Tabela: 1. Barcelona 74 (-1), 2. Real Madrid 70, 3. Valencia 54 (-1), 4. Villarreal 50 (-1)…