frenck_riberi_francuska

Evra i Riberi ponovo pozvani u reprezentaciju Francuske

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Loran Blan ponovo je danas pozvao u državni tim Patrisa Evru i Franka Riberija za mečeve protiv Luksemnburga i Hrvatske.

Evra je bio jedan od učesnika incidenta tokom šampionata sveta u Južnoj Africi 2010. godine, kada su reprezentativci Francuske bili u sukobu sa bivšim selektorom Rajmonom Domenekom.

Povezana vest:  Predsednik FSS ograničio izjave, moli za razumevanje

Prvotimac engleskog Mančester Junajteda kažnjen je od Fudbalskog saveza Francuske sa pet mečeva suspenzije, a mnogi sportski radnici zahtevali su da se on i ostali izgrednici više ne pozivaju pod zastavu.

Selektor Blan želeo je da ga pozove i za prijateljsku utakmicu sa Brazilom, u februaru u Marselju, ali iskusnom levom beku tada još nije istekla kazna. S obzirom da je defanzivcu Barselone Eriku Abidalu pre dva dana ustanovljen tumor na jetri, selektor „trikolora“ nije imao izbora pa je pozvao Evru.

Povezana vest:  Nikolić: Zadovoljan sam, ali nervoza pokvarila utisak

Riberijeva kazna od tri meča već je istekla, ali on nije igrao za francusku selekciju pošto je bio povređen.

Francuska će gostovati Luksemburgu u istoimenom gradu 25. marta u kvalifikacionom meču za odlazak na prvenstvo Evrope 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, a četiri dana kasnije odigraće prijateljski meč protiv Hrvata u Sen Deniju.