lopta_u_mrezi

Novi Zeland otkazao utakmicu sa Japanom 29. marta

Fudbalski savez Novog Zelanda otkazao je danas gostovanje A reprezentacije te zemlje 29. marta u Tokiju zbog posledica razornog zemljotresa koji je pre šest dana pogodio severni deo Japana.

Osim susreta najboljih timova dva učesnika šampionata sveta 2010. godine u Južnoj Africi, otkazan je i meč kadetskih reprezentacija Japana i Novog Zelanda koji je bio zakazan za sledeći vikend u Fukuoki.

Povezana vest:  Filip Janković u ponedeljak potpisuje za Parmu

„Odluka o otkazivanju utakmice sa Japanom za nas je bila veoma teška“, istakao je predsednik Fudbalskog saveza Novog Zelanda Frank van Hatum i dodao da su se njegovi saradnici i on ranije konsultovali sa predstavnicima državnih vlasti, Udruženjem profesionalnih fudbalera, reprezentativcima i stručnim štabom.

Van Hatum je poručio da japanski narod „ima punu podršku svih Novozelanđana“ napomenuvši da je spreman da prihvati ugovaranje prijateljskog meča sa „samurajima“ u nekom drugom terminu.

Povezana vest:  Valdes: Mesi je tužan zbog povrede

Japanski fudbalski čelnici ranije su otkazali sve utakmice prve i druge lige koje su, prema prvobitnom kalendaru takmičenja, trebale da budu odigrane u martu.

Fudbalski savez Japana juče je obavestio čelnike crnogorske „kuće fudbala“ da je kontrolna utakmica sa „sivim sokolovima“, najavljena za 25. mart u Šizuoki, otkazana.