marko_nikolic_fk_rad_vs_indjija

Nikolić: Idemo na pobedu protiv Partizana

 

Trener Rada Marko Nikolić rekao je danas da očekuje neizvesnu utakmicu sa Partizanom, u 19. kolu Super lige Srbije, ali da će njegova ekipa pokušati da oteža posao protivniku pošto će kao i u svakom meču ići na pobedu.

-Igramo mali derbi protiv Partizana, mi smo četvrti a oni su prvi na tabeli. Obe ekipe do sada imaju dobru sezonu i na putu su da ostvare ambicije koje su zacrtale na početku sezone. Partizan je u dobroj seriji, ubedljivo igra, postiže mnogo golova, ali i mi igramo dobro, što je rezultat dobrog rada fudbalera i stručnog štaba. Ove sezone primili smo samo dva gola na našem terenu i očekujem neizvesnu utakmicu – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  Štampa: Policijske istrage u FSS, Zvezdi i Partizanu

Fudbaleri Rada u nedelju od 14 sati na Banjici igraju protiv lidera prvenstva Partizana, utakmicu 19. kola Super lige Srbije. Crno-beli imaju 49 bodova, dok je Rad na četvrtom mestu sa 35 bodova.

Nikolić je rekao da bi prednost Partizana moglo da bude iskustvo igrača kao što su Mladen Krstajić, Saša Ilić, Zvonimir Vukić, Vladimir Stojković i Milan Smiljanić, ali da će njegova ekipa borbenom igrom i velikim zalaganjem ići na pobedu.

-Igramo u našoj kući, na našem terenu, učinićemo sve da im otežamo posao i kao u svakoj utakmici ići ćemo na pobedu. Dobro smo analizirali protivnika, u ekipi Partizana ima mnogo pojedinaca na koje posebno treba obratiti pažnju. Nećemo igrati rasterećeno pošto igramo kući i imamo svoje želje i ambicije. Imamo mlad, kvalitetan, organizovan tim koji prima malo golova i u svakom trenutku može da ugrozi svakog protivnika – rekao je trener „građevinara“.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LE, Evandro i Mijailović: Jedva čekamo da počne

Partizan je u prolećnom delu šampionata zabeležio tri pobede, dok je Rad od mogućih devet osvojio sedam bodova, bez primljenog gola.

-Ova utakmica nosi posebnu draž i mi ćemo biti silno motivisani. Želimo da nastavimo seriju, kao što i Partizan želi da nastavi svoju. Poštujemo protivnika onoliko koliko to zaslužuje, a mi ćemo pokušati da prikažemo dobar fudbal i sportsku drskost. U utakmici će igrati 11 na 11, ne pobeđuje uvek favorit na papiru – rekao je on.

Nikolić je rekao da je nastup Milana Prša neizvestan zbog povrede a da su svi igrači koji su izneli teret priprema spremni za utakmicu sa Partizanom.

Povezana vest:  Bejl ponovo fudbaler godine u Velsu

Fudbaler Rada Tomislav Pajović rekao je da se njegova ekipa neće braniti protiv Partizana.

-Partizan je kvalitetna ekipa, verovatno najbolja u Srbiji. Mi se nećemo braniti nego ćemo se nadigravati. Verovatno su malo istrošeni posle derbija u Kupu, nadam se da ćemo izaći na kraj sa njima – rekao je Pajović, ali nije želeo da otkriva na koji način odbrana planira da zaustavi napadača Prinsa Tejga, koji je na četiri utakmice postigao šest golova.

-Ne kažem da možemo da pobedimo, ali jedva čekamo da počne utakmica – dodao je on.