jose-mourinho_real_1

LIGA ŠAMPIONA

Žoze Murinjo: Redknap je jedan od mojih dobrih prijatelja

Žoze Murinjo, trener Real Madrida, na sva je usta nahvalio Harija Redknapa, menadžera Totenhema, koji će “kraljevskom klubu“ biti suparnik u četvrtfinalu Lige šampiona.

-Vrlo sam srećan što ćemo igrati protiv Totenhema. Ne zbog toga što mislim da će nam biti lako, već stoga što ću se vratiti u London i voditi utakmicu na jednom engleskom stadionu – započeo je Murinjo, koji je između 2004. i 2007. godine vodio Čelzi.

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Besplatno na Partizan - Petovac

-Kada sam odlazio iz Engleske, Totenhem nije bio ni u Kupu UEFA-e. Nisu bili ni među šest najboljih u Premiershipu. Martin Jol je u tom klubu započeo dobar posao, a Hari Redknap ga je nastavio briljantno, na fenomenalan način. Baš mi je drago zbog Harija. On je moj prijatelj, jedan od nekoliko stvarno dobrih prijatelja koje sam stekao u Engleskoj – kaže portugalski stručnjak.

Povezana vest:  Đukić: Žao mi je navijača i ekipe

Totenhem je bio vodeći u svojoj grupi Lige šampiona, a nakon toga je u osmini finala izbacio sedmostrukog prvaka Evrope, ekipu Milana.

-To je briljantno. Igrali su u grupi protiv branioca naslova, Intera. Potom su izbacili Milan, ekipu koja je druga po ukupnom broju naslova evropskog prvaka, a sada igraju protiv Reala, prvaka svih prvaka, koji u svojim vitrinama ima devet evropskih kruna.

Povezana vest:  Neizvestan nastup golmana Barselone u Ligi šampiona

Murinjo je sa svojom ekipom u osmini finala eliminisao Lion i tako izborio Realov prvi četvrtfinale nakon sedam godina. Još jednom je podvukao koliko se raduje putovanju u London.

-Drago mi je što ću se susresti s Harijem Redknapom i čestitati mu na svemu što je učinio sa ‘Spursima’ – zaključio je Murinjo.