nikola_zigic_vs_gre

KVALIFIKACIJE ZA EP

Žigić:Moramo da potvrdimo kvalitet protiv Iraca i Estonaca

 

Napadač fudbalske reprezentacije Srbije Nikola Žigić rekao je danas da ekipa ima kvalitet za plasman na Evropsko prvenstvo, ali da to mora da potvrdi pobedama protiv Severne Irske i Estonije.

-Imamo kvalitet, ali će nam za pobede na predstojećim utakmicama trebati i sreća. Međutim, očigledno je da sreću nemamo, jer se već povredilo nekoliko igrača. Svi želimo na EP i pokušaćemo da budemo pravi u pravo vreme – rekao je Žigić na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Rednap: Žalba na Runijevu kaznu je licemeran potez FA

Prethodnih dana Žigić je imao problema sa povredama primicača i prepona.

-Iz dana u dan sam sve bolje. Radim u teretani i na biciklu, a nadam se da ću biti spreman za obe utakmice. Trudimo se da uklonimo bol, a sve je u rukama lekara – kazao je on.

Žigić je ocenio da će otežavajuća okolnost protiv Severne Irske biti igranje pred praznim tribinama zbog kazne nakon prošlogodišnjeg divljanja srpskih huligana u Đenovi.

-Igrao sam već dva puta u karijeri pred praznim tribinama. Niko ne želi da igra u takvoj atmosferi. Nadam se da se, posle ove kazne, na našim stadionima neće ponavljati greške i da ćemo ponovo imati odličnu podršku navijača – rekao je Žigić.

Povezana vest:  Odličan debi Juventusa, poraz Rome, pobeda Udinezea

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon u tim je posle nekoliko meseci pauze vratio igrača Milana Jovanovića, koji u Liverpulu nema veliku minutažu.

-Prija mi što sam opet ovde. Potrudiću se da u vremenu koje sledi rešim klupski status, pa da se ne postavlja pitanje mog igranja za reprezentaciju – rekao je Jovanović.

Srbija u petak dočekuje selekciju Severne Irske, a u utorak će u Talinu igrati protiv Estonije.

-Protiv Iraca će biti puno duela i trčanja. Brine to me što neće biti navijača, jer su oni ti koji daju ton igri – kazao je fudbaler engleskog prvoligaša.

Povezana vest:  Fifa novčano kaznila Srbiju zbog nedoličnog ponašanja navijača

Selektor Petrović najavio je da bi Jovanović mogao da zaigra kao klasični napadač.

-Nadam se da mogu da odgovorim takvom zahtevu. Neće mi biti prvi put da igram napadača – naveo je Jovanović.

Utakmica Srbija-Severna Irska igra se u petak od 20.30 na stadionu Crvene zvezde. „Orlovi“ trenutno zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli C grupe sa šest bodova manje od vodeće Italije.