Marakana

U Zvezdi očekuju pun stadion protiv Zenita

 

Zbog velikog interesovanja za dolazak premijera Rusije Vladimira Putina na fudbalsku utakmicu mladih timova Crvene zvezde i Zenita, u beogradskom klubu danas su rekli da će biti otvorene i kapije južne tribine stadiona.

Utakmica se igra sutra na stadionu Crvene zvezde sa početkom u 18 sati, a ulaz je besplatan.

-Putin će na Marakanu doći pred početak utakmice. Meč će posmatrati u društvu predsednika Sportskog društva Crvena zvezda Petra Škundrića, predsednika Fudbalskog kluba Vladana Lukića I visokih državnika Republike Srbije – rekao je na konferenciji za medije portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Barselona i PSŽ završili posao u gostima

Treneri mladih timova Crvene zvezde i Zenita složili su se u oceni da će utakmica pred punim stadionom biti veliko iskustvo za igrače oba kluba.

-Ukazala nam se šansa da se sastanemo sa jednim od najboljih mladih timova u Evropi. Gledaćemo da se pokažemo u što boljem svetlu – rekao je trener crveno-belih Dušan Kljajić.

On je istakao da njegovi igrači neće imati tremu kada izađu na teren.

-Svakom od ovih igrača san je da igraju na punoj Marakani. Verujem da im to neće biti problem, nego motiv više da pokažu šta znaju – ocenio je Kljajić.

Povezana vest:  Blater ponovo izabran za predsednika

Trener mladog tima Zenita Anatoli Davidov rekao je da mu je drago što prvi put boravi u Beogradu i da ova utakmica predstavlja „symbol prijateljstva ruskog i srpskog naroda“.

-Fudbal zbližuje ljude i ja se nadam da će nam Zvezda odgovoriti posetom u Sankt Peterburgu jednog dana. Mnogim igračima sutra će biti šok kada izađu pred pune tribine, ali to je lepo iskustvo – rekao je Davidov.

Kapiten mladog tima Crvene zvezde Marko Nikolić rekao je da očekuje dobru i uzbudljivu utakmicu.

-Bez obzira što se radi o prijateljskom meču neće nam nedostajati motiv da se prikažemo u dobrom izdanju. Verujem da ćemo kvalitetom uspeti da zaslužimo pažnju javnosti – kazao je Nikolić.

Povezana vest:  Milošević:Jedan meč u kvalifikacijama katastrofa za Partizan

Napadač ruskog kluba Matijaš Stanislav ocenio je da će ova utakmica biti od velikog značaja za oba tima.

-Meč će biti od velike koristi za sve igrače da steknu iskustvo. Nadam se da će u budućnosti Zvezda doći nama u posetu – rekao je Stanislav.

Utakmica mladih timova Crvene zvezde i Zenita jedan je od vidova dogovora o saradnji ova dva tima, koji je uspostavljen zahvaljujući kompaniji Gasprom, sponzoru Crvene zvezde, a vlasniku Zenita.