putin_marakana

Premijer Rusije na utakmici mladih timova Zvezde i Zenita (FOTO)

 

Ruski premijer Vladimir Putin došao je danas na utakmicu mladih timova Crvene zvezde i Zenita iz Sankt Peterburga, a domaća publika pozdravila ga je ovacijama, parolama i pevanjem ruskih pesama.

Putin je na stadion došao u 52. minutu, praćen premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, a utakmica je u tom trenutku prekinuta. Domaći navijači počeli su tada da pevaju melodiju ruske pesme „Kaljinka“, upalili su baklje i razvili pozdravne parole na ruskom.

Povezana vest:  141. VEČITI DERBI, Privedeno 18 osoba - četiri navijača povređena

Putin se preko ograde lože rukovao sa pojedinim navijačima i potpisivao kartone sa njegovim likom, koji su deljeni na ulazu na stadion. Utakmici su prisustvovali i drugi članovi vlade, političari, sportski funkcioneri i sportske legende.

Na stadionu se zvanično okupilo 24.860 ljudi, koji su osim navijačkih pesama, pevali i pogrdne pesme protiv predsednika Srbije Borisa Tadića i fudbalskih čelnika u zemlji. Još nekoliko organizovanih grupa došlo je do stadiona da bi pozdravilo Putina, među kojima je i desetak motociklista iz Makedonije, koji su nosili izastave Rusije i Srbije, zatim i nekoliko osoba obučenih u srednjevekovnu odeću.

Povezana vest:  Partizan igra protiv Voždovca, Zvezda sa Slobodom

Utakmica se završila rezultatom 1:1.

FOTO: ataimages.rs

{vsig}PUTIN{/vsig}