neymar

Brazil pobedio Škotsku, remi Argentine i SAD

Fudbalska reprezentacija Brazila pobedila je danas Škotsku sa 2:0 u prijateljskoj utakmici igranoj u Londonu, dok je Argentina kao gost igrala nerešeno 1:1 sa SAD.

Oba gola za Brazil postigao je 19-godišnji napadač Santoša Nejmar, u 42. i 77. minutu iz penala.

Brazil je dominirao tokom celog meča, što pokazuje posed lopte koji je bio 67:33 odsto u korist selekcije iz Južne Amerike. Petostruki svetski prvak uputio je čak 18 udaraca ka protivničkom golu, dok su Škoti zapretili samo tri puta.

Povezana vest:  Drogba želi da ostane u Čelsiju


Prvi pogodak na utakmici Nejmar je postigao na asistenciju igrača turskog Fenerbahčea Andrea Santoša, dok je nad talentovanim napadačem napravljen i jedanaesterac koji je uspešno izveo.

Susret SAD i Argentine u Nju Džersiju pratilo je 78.936 gledalaca, šsto je novi rekord po poseti jednoj fudbalskoj utakmici u SAD.

Gosti su poveli golom Estebana Kambijasa u 42. minutu, a izjednačenje je doneo 18-godišnji Huan Agudelo. Bio je to njegov drugi gol u tri utakmice za reprezentaciju SAD.

Povezana vest:  SUPER KUP 2011, Barselona osvojila Super kup

Pored mladog napadača istakao se i golman domaće selekcije Tim Hauard koji je dobrim odbranama sprečio ubedljiviju pobedu Argentine.