skotska_fudbal_logo

FS Škotske odbacio tvrdnje o rasizmu navijača

Fudbalski savez Škotske (SFA) odbacio je danas optužbe brazilskog fudbalera Nejmara koji tvrdi da su ga škotski navijači vređali na rasnoj osnovi tokom prijateljske utakmice.

Reprezentacije Brazila i Škotske sinoć su u Londonu odigrale prijateljsku utakmicu u kojoj su „karioke“ pobedile sa 2:0, a oba gola na stadionu Emirejts postigao je Nejmar.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati i tabela 18. kola Bundes lige

Kada se spremao da izvede penal navijači su sa tribine u šesnaesterac bacili bananu. Mediji navode da su na tom delu tribune bili smešteni većinom brazilski navijači.

-Fudbalski savez Škotske odbacuje tvrdnje Nejmara da su ga naši navijači vređali na rasnoj osnovi – navodi se u saopštenju Saveza I dodaje da nema dokaza o uvredama na rasnoj osnovi, ali da su navijači priznali da su zviždali Nejmaru zbog „nesportskog ponašanja“.

Povezana vest:  Bajern slavio u Moskvi i preuzeo vođstvo u E grupi

-Škotski navijači su poznati po besprekornom ponašanju – ističe se u saopštenju.

SFA je saopštio da će obavestiti Fudbalski savez Brazila I organizatora utakmice o Nejmarovim optužbama, kojima su navijači veoma nezadovoljni.

-Destine hiljada navijača je iz Škotske doputovalo u London I pohvaljeni su za stvaranje karnevalske atmosfere, ne samo na stadionu, već i u celom gradu – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Ronaldinjo doneo Flamengu Kup Guanabara

Prošlog vikenda sličan incident dogodio se u Rusiji, kada su navijači Zenita iz Sankt Peterburga vređali Brazilca fudbalera Anžija Roberta Karlosa, pošto su mu mahali bananom.