buffon_juventus

Bufon ne prelazi u Junajted ili Siti

 

Golman Juventusa Đanluiđi Bufon „proceniće“ situaciju i odlučiti da li će ostati u tom klubu, ali sigurno neće preći u Mančester junajted ili Mančester siti, rekao je danas njegov agent Silvano Martina.

Martina je u izjavi za sajt Gol rekao da će 33-godišnji golman razgovarati sa upravom kluba o budućnosti, uprkos tome što mu je ostalo još dve godine ugovora.

Povezana vest:  NEMAČKA, KUP, Bajern siguran, Hanover protiv drugoligaša na penale

Italijanski mediji su prethodnih dana spekulisali da bi Juventus mogao da proda Bufona kako bi rasteretio klub njegove velike plate, ali i jer želi da obezbedi novac za dovođenje igrača u letnjem prelaznom roku.

-Da li će ostati u Juventusu? Ne znam, moraćemo da procenimo situaciju sa čelnicima kluba. Jedino je sigurno da je vezan ugovorom na još dve godine – rekao je Martina.

Povezana vest:  Zagorčić zadovoljan igrom i pobedom

On je istakao da Bufon neće preći u dva mančesterska kluba – Junajted i Siti.

-Bufon neće preći u Siti jer tamo brani reprezentativac Engleske Džo Hart i znam da je (trener Roberto) Mančini zadovoljan. Junajted je nedavno doveo novog golmana i mislim da im neće trebati još jedan čuvar mreže – rekao je on.

-U svakom slučaju, nismo razgovarali sa mančesterskim klubovima. Takođe, nisam u kontaktu ni sa upravom Arsenala, ali znam da je njima potreban golman – dodao je Martina.

Povezana vest:  Bin Hamam uložio žalbu na suspenziju FIFA

Bufon je karijeru počeo u Parmi, odakle je, posle šest godina, 2001. prešao u Juventus za koji je do sada odigrao 337 utakmica. Za reprezentaciju Italije, sa kojom je 2006. godine osvojio Svetsko prvenstvo, odigrao je 104 meča.