logo_fudbalska_reprezentacija_bih

Fudbalski savez ne može da bude izuzetak

Potpredsednik Vlade Republike Srpske (RS) Džerard Selman izjavio je danas da Fudbalski savez BiH i njegovo funkcionisanje ne mogu biti izuzetak u odnosu na ostale državne institucije koje su uspostavljene Dejtonskim sporazumom.

-Ustavna struktura je poznata, utvrđena Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH i Fudbalski savez BiH ne može biti izuzetak i mora da zadovoljava sve interese dva entiteta i tri konstitutivna naroda – rekao je Selman novinarima u Banjaluci.

Povezana vest:  Toti: Čim osetim da nisam pravi idem u penziju

Govoreći o mogućnosti da Fifa i Uefa kazne Fudbalski savez BiH zbog neusvajanja novog Statuta kojim bi se uveo jedan predsednik Saveza, on je ocenio da je sankcija „vid represije i da nikada nije dobro došla, makar i od međunarodne zajednice“.

-U sportu ima hiljadu drugih načina koji se mogu iznaći da on, kao jedna od društvenih delatnosti, ne trpi, a da se određene stvari regulišu u okviru važećih propisa – naveo je Selman.

Povezana vest:  Fernando Tores ne razmišlja o odlasku iz Liverpula

Skupština Fudbalskog saveza BiH nije usvojila novi statut koji je predviđao jednog predsednika Saveza, bez nacionalne rotacije.

Fifa i Uefa zbog ovoga bi mogle da suspenduju FS BiH iz svog članstva, što bi onemogućilo učešće fudbalske reprezentacije BiH i klubova iz ove zemlje na međunarodnim takmičenjima.

Predstavnici RS tražili su da se zadrži princip rotacije na čelu Saveza.

Povezana vest:  Pojedini klubovi žele pomeranje početka sezone u Seriji A