Borussia_Dortmund

Pronađen eksploziv u blizini stadiona Borusije Dortmund

Nemačka policija uhapsila je danas čoveka koji je navodno planirao bombaški napad u blizini stadiona fudbalskog kluba Borusija Dortmund.

U saopštenju policije navodi se da je u Kelnu uhapšen 25-godišnji muškarac koji nema kriminalni dosije. On je uhapšen posle anonimne dojave policiji putem elektronske pošte.

Nakon ispitivanja, neimenovani čovek otkrio je lokacije u blizini Borusijinog stadiona na kojima su bile sakrivene tri eksplozivne naprave, dok su u njegovom stanu pronađene još tri, zajedno sa lap-topom, hemikalijama i dokumentima.

Povezana vest:  Stojanović: Zadovoljan sam pobedom, ali sam strepeo

Osumnjičeni je u februaru pokušao da putem elektronske pošte uspostavi kontakt sa ambasadom Nemačke u glavnom gradu Pakistana Islamabadu „sa namerom da dostavi informacije o dva navodno planirana bombaška napada u Nemačkoj“, navodi se u saopštenju policije.

Zvaničnici policije pretpostavljaju da je ovaj slučaj bio „priprema za pokušaj iznude novca pretnjom bombaškim napadom“.

Laboratorijski testovi utvrdiće da li je u pronađenim uređajima bilo pravog eksploziva, ali iz policije su saopštili da veruju da je „postojala akutna opasnost po okolinu“.

Povezana vest:  Malme kažnjen sa 100.000 evra zbog lošeg terena u LŠ

Borusija Dortmund trenutno je vodeći tim prvenstva Nemačke, a u subotu se na svom stadionu sastaje sa trećeplasiranim Hanoverom.