smederevo_stadion.

Smederevci sređuju stadion za kadetsko EP

Smederevo ne želi da propusti veliku šansu za promociju grada i učiniće sve da stadion kraj Stare železare bude reprezentativni ambijent za odigravanje utakmica fudbalskog prvenstva Evrope za kadete, javlja Tanjug.

-Ovo je velika šansa za grad i Smederevo ne želi da je propusti – izjavio je gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević.

-Mogućnost da se grad domaćin predstavi u trideset sekundi na Eurosportu je zaista motivišuće i trudićemo se da tu šansu iskoristimo i prikažemo grad u najboljem svetlu. Zahvalan sam FSS i UEFA što su prepoznali naš stadion za održavanje jedne ovako značajne sportske manifestacije – ocenio je gradonačelnik Smedereva.

Povezana vest:  PRVA LIGA SRBIJE, Čukarički dočekuje Srem, Bežanija sa Sinđelićem

U Beogradu će u ponedeljak biti izvučeni parovi po grupama i gradovi u kojima će se odigravati utakmice evropskog prvenstva za kadete, Pored Beograda, biće angažovani stadioni u Novom Sadu, Inđiji i Smederevu.

Smederevski stadion je pod budnim okom zvaničnika FSS i UEFA, koji su juče ukazali na ispravljanje nedostataka, od farbanja klupa, uklanjanja fizičkih barijera za kvalitetno snimanje Eurosporta i drugih “sitnica”. U sredu je zakazano skeniranje terena.

Povezana vest:  Ančeloti ne želi da izvuče Real u osmini finala Lige šampiona

FK Smederevo i lokalna samouprava u narednih nekoliko dana artikulisaće prioritete od značaja za sređivanje stadiona i potreba kompletne organizacije, kako bi Smederevo mirno dočekalo fudbalske utakmice najboljih kadeta Starog kontinenta.

-Dogovorili smo se da intenzivnim radom narednih dana dođemo do konačnog definisanja potreba, odnosno želja i mogućnosti u vezi sa sređivanjem i brendiranjem stadiona. Da bi kao takav, jedan od četiri srpska stadiona, bio domaćin fudbalskog prvenstva – kazao je Umičević.

Direktor FK Smederevo Goran Bogdanović smatra da je izuzetno značajno za grad što će ugostiti najkvalitetnije fudbalske selekcije u konkurenciji kadeta.

Povezana vest:  Tumbaković: Škuletić ostaje u Partizanu

-Još se ne zna koje će selekcije igrati na našem stadionu, a izvlačenje parova obaviće se u ponedeljak. Lično bih voleo da vidim Špance, Italijane i Engleze – rekao je Bogdanović.

Fudbalsko prvenstvo Evrope za kadete biće održano u Srbiji u prvoj polovini maja. Utakmice po grupama na programu su od 3. do 9. maja, nakon čega će se najbolji u četiri grupe boriti za plasman od prvog do trećeg mesta.