romario

Romario: Nejmar je moj naslednik s brojem 11

Legendarni bivši brazilski fudbaler i reprezentativac Romario oduševljen je, poput mnogih njegovih sunarodnikom, talentom koji poseduje 19-godišnji napadač Santosa Nejmar.

Danas 45-godišnji Romario postigao je u dresu brazilskog tima 55 golova u samo 70 nastupa u brazilskoj reprezentaciji, s kojom je osvojio naslov prvaka sveta 1994. godine, prvi za Brazilce nakon 24 godine čekanja.

Povezana vest:  Počela prodaja karata za meč Inđije i Partizana

Romario i danas budno prati sve događaje u brazilskom fudbaltu. Nakon što je prošle sedmice Nejmar u prijateljskoj utakmici i pobedi Brazila protiv Škotske 2-0 u Londonu dao oba gola, Romario nije krio svoje oduševljenje.

-Moji najbolji trenuci u fudbalskoj karijeri bili su u dresu s brojem 11 u brazilskoj ekipi. Nejmar je već danas zvezda, jako mi je drago što je odabrao taj dres s brojem 11. Nadam se da u njemu maksimalno uživa – izjavio je Romario za Globoesporte.

Povezana vest:  Kantona novi sportski direktor Njujork Kosmosa

Podsećanja radi, Santosov mladi napadač je nakon utakmice protiv Škotske istaknuo kako nije slučajno odabrao broj koji nosi:

-Prvenstveno mi je čast i užitak što sam mogao obući dres s brojem 11, kojeg je nekada nosio Romario, moj veliki idol i fudbaler kojeg najviše cenim – rekao je Nejmar.