Alex_Ferguson

Aleks Ferguson: Nikada ne bih mogao biti sudija, težak je to posao

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson izlio je svoj prezir prema inicijativi rukovodstva Premierlige kako bi se od iduće sezone poboljšalo ponašanje igrača i menadžera prema sudijama u tom takmičenju.

Ferguson trenutno odrađuje suspenziju od pet utakmica, koja mu je izrečena zbog kritikovanja sudije Martina Atkinsona nakon poraza od Čelzija (2-1) u zaostaloj utakmici 18. kola Premierlige, odigranoj 1. marta. Ferguson je pred Disciplinskim odborom FA-a pokušao da ospori optužbe, ali je krovno telo engleskog fudbala objavilo kako je nezavisna komisija dokazala optužbe. Škot je dobio tri utakmice suspenzije za ovaj prekršaj, a još su mu dve dodate budući da je bio uslovno kažnjen zbog lanjskog kritikovanja sudije Alana Vileija.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Vesti

Ferguson smatra da je plan koji je izneo izvršni direktor lige Ričard Skudamore sasvim nepotreban, jer menadžeri već poštuju sudije…

-Ričard Skudamore nema puno toga za učiniti, zar ne? On pokušava podići nivo Premiershipa. U redu, to je njegov posao. Ali, ja mislim da menadžeri već poštuju sudije i da je inicijativa sasvim nepotrebna. Ja sam kažnjen zbog nečega što mislim da je bio korektan komentar, ali su u FA-u smatrali suprotno, pa su me kaznili. Dobio sam pet utakmica suspenzije, to je u redu. Ali, to ne znači da mi, menadžeri, ne poštujemo sudije. Težak je to posao, svi to znamo – rekao je Ser Aleks na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Van Gal: Ovo je fantastičan Božić

Potom se obratio novinarima pitanjem.

-Da li biste vi mogli biti sudije? Ne biste. Bogami, ne bih ni ja. Ali, jasno je da ih trebamo. Mislim da je Ričard krenuo skakati s jako visoke skakaonice u vodu, a da nije baš dobro razmislio o tome – kaže Ferguson.