sudije_nemacka_prekid

Uskoro odluka o utakmici St. Pauli – Šalke

Nemačkom prvoligašu St. Pauliju preti teška novčana kazna ili igranje pred praznim tribinama, zbog prekida na utakmici 28. kola Bundeslige protiv Šalkea.

Veteran Raul i tinejdžer Žulijan Draksler bili su strelci za vođstvo Šalkea 2-0. U susretu prepunom tenzija, domaći igrači Žan-Filip Kala i Fin Bartels morali su pre vremena iz igre. Obojica su bili isključeni zbog grubih prekršaja na Peruancu Džefersonu Farfanu, koji je upisao dve asistencije na utakmici.

Povezana vest:  Iznervirani Ronaldo bacio mikrofon novinara u vodu

U samoj završnici utakmice na stadionu Milerntor, jedan gledalac s tribina je bacio čašu punu piva, koja je pogodila pomoćnog sudiju Torstena Šifnera u glavu. Glavni sudija odlučio je da prekine utakmicu u 89. minuti.

Disciplinska komisija Nemačkog fudbalskog saveza (DFB) najavila je da će već početkom sedmice početi istragu o ovom slučaju.

-Očekujemo da će Disciplinska komisija vrlo brzo istražiti slučaj i doneti presudu i moguće sankcije. Što se tiče registracije i statusa utakmice, o tome će odlučiti Sportski sud DFB-a – izjavio je direktor DFB-a za odnose s medijima Ralf Koetker.

Povezana vest:  Kristijano Ronaldo: Ja sam najbolji fudbaler ikada