Edison_Cavani

Napoli dva puta stizao Lacio, pobedio i sada je drugi

 

Fudbaleri Napolija dva puta su danas sustizali prednost Lacija i na kraju pobedili sa 4:3 u 31. kolu Serije A i tako se popeli na drugo mesto tabele, pretekavši branioca titule Inter. Junak pobede bio je Edinson Kavani, koji je postigao het-trik.

Lacio je poveo sa 2:0 golovima Stefana Maurija i Andrea Dijasa, a Andrea Dosena i Kavani doneli su izjednačenje.

Tim iz Rima povratio je vođstvo posle autogola Salvatorea Aronike, a onda je Kavani sa još dva kasna gola doneo trijumf napuljskoj ekipi. Laciju je jedan poništen gol pri 2:2, iako je delovalo da je lopta posle šuta iz daljine Kristijana Brokija prešla gol-liniju.

Povezana vest:  Inijesta: Pepe je baš preterao

Napoli je sada drugi, sa 62 boda, tri manje od prvog Milana. Treći je Inter sa 60. Milan je juče u gradskom derbiju pobedio Inter sa 3:0 i tako se učvrstio na prvom mestu tabele.

Fudbaleri Lečea pobedili su na svom terenu Udineze sa 2:0 i izašli iz opasne zone. Dvostruki strelac u osmoj prvenstvenoj pobedi Lečea bio je Andrea Bertolaći, koji je mrežu pogađao u 48. i 65. minutu.

Povezana vest:  Juventus stao u odbranu Antonija Kontea

Leče je sada na 17. mestu sa 31 bodom i ima bod više od Čezene koja se nalazi u zoni ispadanja, dok je Udineze ostao na četvrtom mestu sa 56 bodova i propustio je priliku da se primakne šampionu Interu na bod.

Katanija je na svom terenu pobedila Palermo sa 4:0 i popela se na 14. mesto na tabeli. Sva četiri gola postignuta su u drugom poluvremenu. Domaći su poveli autogolom Federika Balzaretija, a golove su još postigli Gonzalo Bergesio, Pablo Ledezma i Simone Peše.

Povezana vest:  Bjeković: Plasim se derbija, jer cesto pobedi slabiji

Bari je na gostovanju pobedio Parmu sa 2:1, ali je ostao poslednji na tabeli, a Kaljari je, takođe, kao gost pobedio Đenovu sa 1:0 i popeo se na 10. mesto. Bodove su podelili Čezena i Fiorentina – 2:2 i Kjevo I Sampdorija -0:0.

Večeras se igra poslednja utakmica 31. kola, Roma će od 20.45 na svom terenu igrati protiv Juventusa.