diego_milito_slavlje_1_finale

LIGA ŠAMPIONA

Rangink: Šalke je autsajder protiv Intera

 

Trener fudbalera Šalkea Ralf Rangink ocenio je danas da je njegov tim autsajder u prvom duelu četvrtfinala Lige šampiona protiv Intera.

-Nemamo šta da izgubimo. Jasno je da smo autsajderi protiv Intera, ali želimo u Milanu da se predstavimo u najboljem izdanju – rekao je Rangink koji je u martu ponovo postao trener kluba iz Gelzenkirhena, umesto smenjenog Feliksa Magata.

On je nemačkim medijima rekao da će imati određene probleme da sastavi ekipu za sutrašnji duel, pošto su se u petak, 1. aprila, u utakmici prvenstva Nemačke protiv Sankt Paulija, povredili Mario Gavranović i Pir Klige, dok će Krištof Metcelder verovatno igrati sa zaštitnom maskom zbog polomljenog nosa.

Povezana vest:  Endi Kerol odsustvuje do dva meseca zbog povrede kolena

Napadač Šalkea Klas Jan Huntelar doputovao je sa saigračima u Italiju, ali se ne očekuje da utakmicu počne od početka jer se još nije potpuno oporavio od povrede ligamenata kolena.

Trener Intera Leonardo u poslednjih nekoliko mečeva ima dosta problema sa odbranom tima, posebno od kada se povredio Valter Samjuel za kojeg je sezona završena. Tandem centralnih igrača odbrane aktuelnog prvaka Evrope sutra bi trebalo da čine Lusio i Andrea Ranokija.

Povezana vest:  Ćorluka: Možemo da prođemo grupu

-Ranokija igra sve bolje. Od kada je u januaru došao iz Đenove dosta je sazreo kao igrač, a čak je i debitovao za reprezentaciju Italije – rekao je Leonardo.

Napadač Intera Dijego Milito rekao je da je „spreman za duel sa Šalkeom“ i da ta ekipa „nije slučajno u četvrtfinalu Lige šampiona“.

-Dobro se osećam i psihički i fizički. Ponovo sam u kondiciji, iako zbog povrede ove sezone nisam igrao puno utakmica. Šalke je dobar tim i očekuje nas težak meč – ocenio je Milito.

Povezana vest:  Đurđević i Leonardo: Hvala mnogo navijačima

Inter i Šalke sastali su se u finalu Kupa UEFA 1997. godine, kada je posle boljeg izvođenja penala pobedio nemački klub. Utakmica u Milanu igraće se sutra od 20.45, a revanš u Gelzenkirhenu na programu je 13. aprila.